• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Изключително комфортен втори ред в Mazda CX-80

Изключително комфортен втори ред в Mazda CX-80

/КРОСС/ Това е най-младият флагман на марката Mazda, CX-80. Системите за поръчка на модела кросовър, който се предлага като шест- или седем места, вече са активирани. Автомобилът се предлага в два варианта на задвижване и пет линии на оборудване, цените започват от 55 350 евро за Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV „Exclusive Line".

Подобно на Mazda CX-60, CX-80 е базиран на Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture за превозни средства с надлъжно монтирани задвижвания. С дължина от почти пет метра и междуосие от 3120 мм това е най-големият автомобил на Mazda в Европейската продуктова гама. Моделът съчетава стилно излъчване в модерна японска естетика с просторен и многофункционален интериор.

Има три различни конфигурации на седалките, от които да избирате, с две или три седалки на втория ред и две седалки на третия ред. Mazda набляга особено на комфорта на втория ред седалки. Седалките могат да се местят на дължина с 25 мм, както и да се регулира наклонът на облегалките. Пътниците на втория ред също се възползват от отделно управляван климатик, USB-C портове за зареждане на смартфони и таблети и опционално отопление и вентилация на седалките.

Освен това, в зависимост от конфигурацията на седалките, е налична функция за влизане с едно докосване, която позволява особено удобен достъп до третия ред седалки. В шестместните версии Mazda CX-80 има конфигурация на капитанска седалка с две отделни седалки.

Що се отнася до задвижването, клиентите могат да избират между 241 кВт/327 к.с. e-Skyactiv PHEV с електрически пробег от 60 км и ефективен 3,3-литров, редови, шестцилиндров дизелов двигател e-Skyactiv D254 с 187 кВт/ 254 к.с., включително M-Hybrid Boost система. И двата двигателя са съчетани с осемстепенна автоматична скоростна кутия и стандартно комбинирани със системата за задвижване на всички колела i-Activ AWD на Mazda.

Задвижването е предимно задните колела и доставя на предните колела променлив въртящ момент в зависимост от ситуацията и режима на шофиране. Превключвателят за режим на шофиране Mi-Drive (Mazda Intelligent Drive Select) може да се използва за допълнително увеличаване на контрола и удоволствието от шофирането с до пет различни режима на шофиране (EV режим само за Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV).

Линията оборудване "Exclusive Line" вече включва, наред с други неща, тризонов автоматичен климатик, система за свързване Mazda Connect с 12,3-инчов цветен дисплей с висока разделителна способност, цифров радио тунер (DAB+), осем високоговорителя, управление от волана бутони и Multi Commander, гласово управление Alexa, "Bluetooth", усъвършенствана интеграция на смартфон с безжични "Apple CarPlay" и "Wireless Android Auto", хибридна навигация, head-up дисплей, отопляем волан и отопляеми предни седалки.

Вариантите на оборудване "Homura" и "Takumi" (от 62 200 евро) включват, наред с други неща, матрична LED система за осветление (ALH), система за адаптивен круиз контрол (MRCC), автоматично затъмняващи се вътрешни и външни огледала, кожен салон в черно (Homura) съответно бяло (Takumi), електрическо регулиране на седалките за водача и предния пътник, както и системата за персонализиране на водача.

Моделите „Homura Plus" и „Takumi Plus" (от 65 900 евро) също предлагат електрическа задна врата със сензорно управление, 360-градусов монитор с прозрачен изглед и изглед на теглича за лесно маневриране и прикачване на ремарке, както и индуктивна стойка за зареждане за съвместими смартфони, панорамен стъклен покрив и звукова система „Bose BassMatch Centerpoint" с дванадесет високоговорителя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.