• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Делян Добрев: В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно

Делян Добрев: В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ, снощи Делян Добрев, каза че най-голямо впечатление на последните избори направи големият брой невалидни бюлетини. „Ние загубихме много гласове, защото много хора в нашата листа играха за себе си мажоритарно, защото не обясняваха добре на избирателите, че освен преференцията, трябва да зачертават и номера на партията (7-та). Друг проблем при машините е, че ако гласуваш за мажоритарно, не можеш да се върнеш да гласуваш за кмет. Трябва да анулират гласа ти. Трябва да свикнем да упражняваме това свое демократично право. Изборът ни ще предопредели какво ще се случи с нашия град в следващите четири години".

„В тази предизборна кампания нямаше добро разяснение как се гласува мажоритарно. Колко хора гледат какво им пише на бележката. Не твърдя, че хората са невежи, твърдя, че в тази предизборна кампания нямаше достатъчно добро обяснение как се гласува с преференция за общински съвет", каза той и обави, че ако е имало машинно гласуване, е щяло да има 400 000 липсващи бюлетини за кметове, тъй като машините не позволяват да се върнеш назад и да гласуваш за кмет, ако си избрал да гласуваш първо за общински съвет.

„От премиера Денков за пореден път чух опорките за „Лукойл". Защо уж България има дерогация, пък цената на горивата не пада? Кой направи „Лукойл" монополист? 94% е делът на руския петрол по това време. Три пъти скача търговията с руски петрол през годината, в която управлява „Промяната" след началото на войната в Украйна. 45 милиона барела на година. Дерогацията не е нещо лошо, стига ползите да са за българите, но те са за „Лукойл", посочи Добрев.

Той показва информация от Европейската комисия, според която има 12 държави с по-евтино гориво.

"Имаме един от най-скъпото гориво в Европа въпреки дерогацията. Даваме на "Лукойл" да купува евтин руски петрол", добави той. Добрев даде за пример Румъния, където се преработва неруски петрол, а горивата са по-евтини, отколкото в България.

"Денков 4 месеца не праща писмо. Ако беше изпратил писмо, мярката можеше да започне още от юли. Те просто не изпълняват закона, защото нямат интерес. Имат явно други интереси", възмути се депутатът от ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много спеpма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба:---- https://mub.me/medik

03.11.2023 18:38:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.