• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Медведев: Световната енергийна криза може да продължи дълго

Медведев: Световната енергийна криза може да продължи дълго

/КРОСС/ Светът преминава през глобална енергийна криза, която може да продължи доста дълго време. Това каза Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация, на заседание на президиума на Съвета към президента на Руската федерация по наука и образование, съобщават руски медии.

„В съвременния екологичен дневен ред много акценти се изместват. Това важи и за нисковъглеродната трансформация на икономиката. Вижте какво се случва в другите страни, какво се случва с енергийния пазар като цяло. В резултат между другото на санкциите срещу страната ни - всичко се обърна на почти 180 градуса. По принцип светът преминава през енергийна криза", допълни още Медведев.

Затова, продължи Медведев, подходите на Русия в тази област "трябва да бъдат насочени към бъдещето, като се вземе предвид настоящата ситуация".

„Защото разбираме, че такава енергийна несигурност може да продължи доста дълго време", предупреди Медведев.

Въпреки това, отбеляза политикът, такива цели като поддържане на климатичната стабилност и биологичното разнообразие, контролиране на емисиите на вредни вещества и модернизиране на производството, като се вземат предвид съвременните екологични стандарти, не губят своята актуалност.

„Всичко това изисква нашето голямо внимание", добави Медведев.

Медведев се спря на създаването на единна национална система за мониторинг на климатично активните вещества. Той припомни, че концепцията на този проект вече е била разгледана на заседание на президиума.

„Правителството свърши значителна работа, за да го финализира и съгласува. Документът има за цел да създаде в Русия модерна система за мониторинг на климатично активни вещества, да модернизира инфраструктурата, която, за съжаление, е слаба и изисква значителни инвестиции", коментира Медведев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.