• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Медведев обяви, че Русия води "свещена битка със сатаната"

Медведев обяви, че Русия води "свещена битка със сатаната"

/КРОСС/ Бившият руски президент Дмитрий Медведев определи войната на Русия в Украйна като свещена битка със сатаната и предупреди, че Москва може да изпрати всичките си врагове във "огнената Геена".

Медведев, който се самоопределяше като либерален модернизатор, докато беше държавен глава от 2008 до 2012 г., написа в "Телеграм", че Русия се сражава в Украйна с "побъркани нацистки наркомани", подкрепяни от западняците, които са "толкова изродени, че им текат лигите".

Руската инвазия в Украйна отне живота на хиляди хора и предизвика най-голямото противопоставяне със Запада от Кубинската ракетна криза през 1962 г., когато големите световни сили бяха най-близо до ядрена война, отбелязва Ройтерс.

Украйна и Западът многократно отхвърлиха твърденията на руския президент Владимир Путин, че Украйна се управлява от фашисти, които преследват рускоговорещите жители, допълва агенцията.

В послание по случай отбелязвания днес в Русия Ден на националното единство Медведев казва, че задача на отечеството е "да спре върховния властелин на ада, независимо какво име използва той, защото неговата цел е гибелта, (а) нашата цел е животът".

"Неговото оръжие са заплетените лъжи. А нашето оръжие е истината. Затова нашата кауза е справедлива. Точно затова победата ще бъде наша", заявява Медведев.

Бившият руски президент, който в момента е заместник-секретар на националния Съвет за сигурност, използва все по-яростна риторика от началото на войната.

"За какво се борим?", пита риторично Медведев в публикацията си, озаглавена "Защо нашата кауза е справедлива". "Русия е огромна и богата страна. Не са ни нужни чужди територии, имаме от всичко в изобилие. Има обаче наша земя, която е свята за нас, на която са живели наши предци и на която днес живеят наши хора. И която няма да дадем на никого. Ние защитаваме нашите хора. Борим се за целия наш народ, за своята земя, за своята хилядолетна история", обобщава Медведев.

Говорейки за врага, политикът изтъква: "Сражаваме се срещу тези, които ни мразят, които забраняват нашия език, нашите ценности и дори нашата вяра, които насаждат омраза към историята на нашето отечество. Днес част от умиращия свят е срещу нас."

Към "умиращия свят" Медведев причислява "сбирщина побъркани нацисти-наркомани, упоени и наплашени от тях хора", както и "лаещи кучета от западния кучкарник" и други представители на "загнилата западна империя". "Те нямат вяра и идеали, освен измислените от тях неприлични навици и насажданите от тях стандарти на двусмислие, отричащи морала, даден на нормалните хора. Затова, като се вдигнахме срещу тях, ние придобихме свещена сила", смята той.

Медведев коментира, че Русия дълго е мълчала, защото е била слаба и опустошена от безвремие, а сега се е отърсила от "лепкавия сън и мрачната мъгла от последните десетилетия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Игор Курчатов и Андрей Сахаров казаха при водородна бомба от 550 килотона Температура милиони градуса Цепи се мантията и следват земетресения От там Земята ще се надроби и планетата ще се разруши Меката сила е Белгород-подводница тиха 230 метра патапяне на 900 метра Под вода до 90 дни При итрелване на торпедата прави цунами 90 метра и Залива крайбрежието Всички градове са под вода За 3 часа САЩ са свьршили Не ме изтривайте с тази цензура

05.11.2022 21:02:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.