• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Д-р Асен Меджидиев: Заварих системата в момент, в който имаше повишаване на заболеваемостта от Ковид

Д-р Асен Меджидиев: Заварих системата в момент, в който имаше повишаване на заболеваемостта от Ковид

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по бТВ д-р Меджидиев, каза че основната цел на служебното правителство и на МЗ е да създадем комфорт, да подобрим състоянието на здравната система в момента. „Заварих системата в момент, в който имаше повишаване на заболеваемостта от ковид, основната ни насоченост е справянето с тази вълна и предотвратяването на по-сериозни вълни от ковид. Стремим се, нашата цел е да подготвим здравната система за следващи ковид вълна, трябва да се подготвят лечебните заведения, осигуряваме интензивни легла, осигуряваме прием на болни.

"Всяка сутрин в 9 часа ще проверявам от Бърза помощ дали има върнат пациент, категоричен е Меджидиев.Решихме да коригираме някои неща от плана - епидемиолози, инфекционисти, РЗИ, Бърза помощ, хора от бизнеса ще се събираме и ще разглеждаме мерките така, както е правилно да се налагат, обясни Меджидиев.

Днес пускаме един голям ресурс от безплатни антигенни тестове, от утре даваме възможност на хората, където пожелаят да се ваксинират, допълни Меджидиев. „От понеделник се пуска електронно направление на общопрактикуващите, за да насочват хората, РЗИ-та ще могат да ходят да си ги правят без направление. Отделно стартират мобилни групи, които ще посещават труднодостъпните райони да тестват желаещите се и да ваксинират, всеки който желае".

Много европейски държави премахнаха карантината, но те имат много висок ваксинационен процент, при нас той е много нисък и затова не можем да си позволим махането на карантината, допълни Меджидиев. „За ваксинираните хора обмисляме карантината да бъде 5 или 7 дни. За неваксинираните също смятаме да я намалим - на 7 дни, като се правят два последователни антигенни теста, ако те покажат, че са отрицателни, хората ще могат да бъдат освободени от изолация и карантина".

Имаме уникални лекари и хора, които работят със сърце в „Бърза помощ", категоричен е служебният здравен министър.Нямам намерение да сменям директори на болници, които си изпълняват работата качествено, заяви още Меджидиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.