• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Румен Драганов: Летният туристически сезон ще бъде евтин, в някои случаи цените са по-ниски от 2019

Румен Драганов: Летният туристически сезон ще бъде евтин, в някои случаи цените са по-ниски от 2019

/КРОСС/ Летният туристически сезон ще бъде евтин като в някои случаи цените са по-ниски от 2019-а година, заяви в "Денят започва" директорът на Института за анализ и оценка в туризма проф. Румен Драганов. Той допълни, че прогнозираният ръст в цените от около 17 процента спада и в момента е на ниво от 11 на сто. Напомни и че има различни ценови пакети - от по-бюджетни до суперлуксозни, така че окончателната цена на почивката зависи от избора и възможностите на клиента.

"Сезонът ще бъде евтин. Голямата конкуренция доведе до това, че хората са прагматични и използват механизми хотелите да бъдат пълни. В някои случаи цените са по-ниски от 2019", каза проф. Драганов.

Той коментира и поредния случаи на върнати български туристи на влизане в Мексико. Според проф. Драганов не може да се говори за предразсъдъци на мексиканските власти към източноевропейците. Той обяснява случаите на върнати туристи със строгата политика, която преваждат мексиканските власти заради огромния бежански натиск в страната. Напомни, че граничните офицери имат право да не допуснат всеки, който не може категорично да докаже, че влиза в Мексико с цел туризъм.

"Изключено е да има политическо решение да не се приемат източноевропейци в Мексико. Представете си граничен офицер в Мексико да има настроения спрямо Източна Европа, това е абсурд. Трябва да излезем от това мислене. Разбирате ли, че там става въпрос за една манифестация като тази на военния парад, който онзи ден гледахме у нас - една огромна манифестация, само че от бежанци, е на границата с Мексико. И това не са бежанци от Източна Европа. Те са отвсякъде и причините им са най-различни.

Решението за влизане в която и да е страна, е решение на офицера на място. Това че имате документите, не означава, че ще ви пуснат. Офицерът трябва да се убеди, че влизащият в Мексико няма да остане за постоянно там. И няма значение, че идва от ЕС или откъдето и да е. И когато пътува цяло семейство и при въпросите офицерите не достигат до извода, че това са хора, които действително идват за туризъм - ще бъдат пет дни и ще се върнат, а имат неопределена цел, могат да ги върнат", каза проф. Румен Драганов, директор на Институт за анализ и оценки в туризма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

200лв за чадър и два шезлонга.... много ще евтин сезона перко.

09.05.2023 14:18:14

ДС

Говерщ глупости, зализан мерзавец! ...агент Владимир!

08.05.2023 09:47:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.