• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Обвиненият за убийството на Милен Цветков отказва да съдейства на съда

Обвиненият за убийството на Милен Цветков отказва да съдейства на съда

/КРОСС/ Заявените неколкократно твърдения на защитата на обвиняемия е, че той е готов да съдейства на разследването се оказват някаква шега. Поведението му до този момент е коренно противоположно на заявеното. Искам да отбележа, че отказът му да участва в определени следствени действия - в експертизи, да дава сравнителни материали и други подобни неща е негово право. Той може да откаже да съдейства и да не говори до края на процеса. Това заяви в студиото на "Здравей, България" адвокатът на семейството на Милен Цветков Менко Менков за това дали обвиняемият Кристиан Николов е отказвал съдействие по разследването за катастрофата.

Защитникът коментира дали е станало ясно защо Николов не е спрял на светофара, на който се случи фаталният инцидент. От досегашните данни по делото има информация, че непосредствено преди светофара той се е движил с определена скорост. Малко преди това, наближавайки светофара и автомобила, в който е бил Милен Цветков скоростта се увеличава макар и малко. Няма действия от страна на обвиняемия да е предприел спиране, допълни Менков.

Адвокатът каза още, че пробите на обвиняемия са потвърдили наличието на четири наркотични вещества. „Доказано е, че употребата на три от наркотичните вещества се е случила в рамките на 24 часа преди случилото се", разясни защитника.

Към момента на извършване на деянието няма данни Кристиан Николов да е бил невменяем. Може би една от предпоставките или предположенията той да откаже да участва в съдебно-психиатричната и психологична експертиза е тази. Тя обаче може да бъде изготвена и без той да дава изявления пред вещите лица, смята Менков.

Според защитника на семейството на журналиста за деянието обвинението предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.