• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Mercedes S-Class AMG вече с над 800 к.с

Mercedes S-Class AMG вече с над 800 к.с

/КРОСС/ Повече от половин век компанията AMG подобрява в спортното отношение Mercedes S клас. AMG версията на актуалния швабски седан от луксозен клас от също придоби допълнителна мощност. Новият Mercedes AMG S 63 "E Performance" с AMG хибридна технология отново е еталон в сегмента. Моделът съчетава AMG 4,0-литровия V8 битурбо двигател със специфичното за AMG хибридно задвижване и нова версия на AMG High Performance Battery (HPB).

Новият HPB 150 е базиран на батерийните клетки с директно охлаждане на добре познатия HPB 80. Енергийното съдържание се увеличава от 6,1 при HPB 80 до 13,1 квтч при HPB 150. Това увеличава изцяло електрическия пробег до 33 километра. Фокусът на задвижването обаче е по-малко върху електрическия пробег и повече върху спортното представяне. Със системна мощност от 590 кВт/802 к.с. и системен въртящ момент от 1430 Нм, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 3,3 секунди. Максималната скорост е 290 км/ч.

Системи като окачването AMG "Ride Control+", стабилизацията при накланяне "Active Ride Control" и стандартното кормилно управление на задния мост привеждат високата динамика на шофиране в съответствие с традиционния комфорт на S-класата.

По-спортното присъствие на модела на пътя може да се види например от използването за пръв път при седан от S-клас на специфичната за AMG радиаторна решетка с вертикални ламели и голяма централна звезда. Вместо по-ранния орнамент на радиатора със звезда на Mercedes, гербът на AMG сега е поставен в сребристо хром/черно. В допълнение, предната престилка в дизайн на реактивно крило с големи странични въздухозаборници и функционални въздушни завеси характеризира изгледа отпред.

Погледнати отстрани, до 21-инчовите AMG ковани джанти и специфичните за AMG странични прагове са поразителни. Характерни елементи на дизайна на моделите от 1963 г. могат да бъдат намерени отзад, като трапецовидни, оребрени капаци на двойни ауспухови тръби и широк дифузьор с надлъжни перки.

Интериорът съчетава висококачествените елементи на S-класата със специфични за AMG елементи. Седалките със специална AMG графика и уникални шевове подчертават елегантния външен вид. Ексклузивни цветове и различни кожени тапицерии от напа с щампована AMG емблема в предните подглавници подчертават или спортната, или луксозната страна на S 63 "E Performance".

Ефективният AMG волан е с впечатляващ дизайн с двойни спици и с безпроблемно интегрираните бутони също допринася за типичния за марката спортен вид. Бутоните на AMG волана впечатляват с брилянтни дисплеи и тяхната интуитивна операционна логика. Те могат да се използват за управление на важни функции и на всички програми за шофиране, без да се налага да сваляте ръцете си от волана. Степента на рекуперация на хибридното задвижване също може да се избира с помощта на бутоните на волана.

Инфоразвлекателната система MBUX включва различни AMG и специфични за хибрида дисплеи и функции. Това са дисплеите в арматурното табло, в централния мултимедиен дисплей с портретен формат в централната конзола и в опционалния хед-ъп дисплей. Изгледът на арматурното табло и хед-ъп дисплея могат да бъдат персонализирани с различни стилове на дисплея и индивидуално избираеми основни изгледи.

Ценовата листа за AMG S-Class, който трябва да бъде пуснат в средата на 2023 г., все още не е финализирана. Експерти от бранша очакват базова сума от около 200 000 евро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.