• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

МВР: Взети са всички мерки за контрол по празниците

МВР: Взети са всички мерки за контрол по празниците

/КРОСС/ "От 23 декември до 3 януари ще бъдат разположени полицейски екипи на входа и изхода на всички големи градове, за да има контрол. В екипите са упълномощени основно служители от пътна и охранителна полиция, за да се контролира и потокът от трафик. По време на тези празнични и почивни дни ще продължи контролната дейност, освен в тези пикови часове, така и през нощта. Ще бъде приложен и линеен контрол. Основно ще се следи за извършването на неправилни маневри, движение в обратната лента, като ще се следи дали всички правила са спазени", заяви на брифинг Мария Ботева от "Пътна полиция" относно предприетите от МВР мерки във връзка със спокойното протичане на предстоящите празнични и почивни дни.

След Нова година ще бъде проведена и специализирана акция "Алкохол, наркотици, неправоспособност и скорост", стотици ще бъдат използваните радари за определяне на скоростта.

"Главна дирекция "Национална полиция" е разпоредила засилени мерки относно разпространяването, продаването и купуването на пиротехнически изделия, като ще се наблегне внимание върху нерегламентираната търговия.

Стартирана е и масова проверка за тази нерегламентирана продажба. "От 8 до 10 наранявания се наблюдават всяка година и то от хора в нетрезво състояние", допълни главен инспектор Емил Ангелов.

Между Коледа и Нова година и след Нова година ще има два етапа на проверки.

"Няма бум на кражбите. Кражбите чрез отключване на евтините патрони обаче продължават да са често срещани. Това, което бихме посъветвали гражданите, е да има здрава метална врата, секретни патрони - това са неща, които повишават сигурността на жилищата", добави Росен Белишки, инспектор към "Криминална полиция".

Създадена е организация за допълнително охранително присъствие около железопътните станции и автогарите, търговските центрове, моловете, парковете, както и на местата, на които се продават пиротехнически средства.

До момента са извършени проверки на над 1800 увеселителни обекта, сред които в 313 са установени неизправности.

"Най-честите нарушения са в липсата на документи или несъздадени условия за пожарна безопасност. Създадени са 19 акта за установените административни нарушения. В новогодишната нощ ще бъде осъществено дежурство с пожарни автомобили в централната част на София, Варна и Велико Търново. Освен тези мерки е и проведен инструктаж на служителите на увеселителните заведения, за да се предприемат всички нужни мерки", каза още главен комисар Йото Василев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.