• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Борисов си купува време с мерки на парче, обявиха от БСП

Борисов си купува време с мерки на парче, обявиха от БСП

/КРОСС/ Правителството си купува време с новите социално-икономически мерки, смятат от БСП. Социалистите  са категорични, че е нужда дългосрочна политика за подпомогане на бизнеса и на най-силно засегнатите от кризата граждани. И че това трябва да се изготви от компетентно правителство, а не от джипа на Борисов, който е свикнал да раздава пари „на калпак“.

Не е ясна крайната цел на правителството. О обявените досега мерки нито една не функционира нормално, изтъкна зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин. Заедно с Крум Зарков, Георги Свиленски и Стоян Мирчев той коментира обявения вчера от кабинета социален пакет. Социалистите бяха категорични, че всичко е просто прах в очите на хората.

Вигенин посочи, че се е провело съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група, чиято основна тема са били предложените от правителството нови, социални и икономически мерки за справяне с кризата, породена от пандемията от коронавирус. Основната цел видимо е оцеляване на правителството още малко, допълни Вигенин.

Това са мерки на парче. От началото на кризата, от месец март тази година, досега виждаме поредица от несвързани по между си мерки. Мерки на парче, които нямат ясно определена цел, каза още депутатът от левицата.

Той определи като несериозно обяснението на премиера за "мазнинките". Още повече, че става дума за средства на българските данъкоплатци, подчерта Вигенин. И добави, че още не е ясна и крайната цел на тези мерки. Според него повечето от обявените по-рано мерки не функционират и парите не могат да стигнат до тези, към които са насочени.

Що се отнася до социалните мерки - подкрепяме факта, че българските пенсионери ще получат допълнителни средства. Какво става обаче, когато изтекат тези три месеца, попита Кристиан Вигенин. Според БСП истинското решение на въпроса е преизчисляване на всички пенсии.

Социалистите одобряват дофинансирането на лечебните заведения, но отново призоваха за сериозна реформа в здравеопазването и прекратяване на сегашното положение болниците да са търговски дружества.

Част от мерките за бизнеса Вигенин определи като „озадачаващи“. Като например намаляването на ДДС върху бирата и вината. Не знаем на кого точно ще помогне това, очакваме малко по-сериозен анализ, подчерта зам.-председателят на Народното събрание.

Считаме, че това правителство е изчерпано и че ако идва сериозна икономическа криза, тя трябва да бъде управлявана от компетентно правителство, каза още Вигенин. Няма как управление с изчерпан кредит на доверие да прокарва реформи особено във времена на криза, убедени са от БСП.

Кабинетът и мерките нямат за цел трайно уреждане на проблемите, които идват със страшна сила към България, бе коментарът на зам.-председателя на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. Той определи надбавките към пенсионерите като някакви подаяния. Според него се хвърлят милиони в нереформирани системи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ама тия защо се държат сякаш някой в протеста ги иска. Вън.

29.07.2020 08:05:03

Анонимен

Не мре този червен бацил.Няма кой да го надвие-не сме хора , а мърша.Търпим Радев и Нинова и се губим като нация.

28.07.2020 19:47:31

Анонимен

Борисов управлява,защото е избран да управлява,а БСП е в опозиция.Така ще бъде и занапред,дори през година да скачате за избори.Комунизмосоциализмът си отиде.Останаха социалистите, със старите физиономии и изтърканите приказки.

28.07.2020 17:22:43

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.