• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Министър Ананиев: Затваряме дискотеките и стадионите (обновена)

Министър Ананиев: Затваряме дискотеките и стадионите (обновена)

/КРОСС/ Връщат се част от мерките за борба с коронавируса в страната. Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерство на здравеопазването.

С нова заповед, която ще бъде в сила от 00 часа, се забранява публиката на всички колективни и спортни мероприятия. Забраняват се посещенията в нощни заведения за развлечения на закрито. На открито се допуска заетост от 50% от общия капацитет на заведенията.

Третата забрана в свързана с провеждането на масови мероприятия - балове,сватби, кръщенете, с повече от 30 човека. Последните промени в заповедта касаят задълженията на държавните органи и институции за засилване на контрола в рамките на техните компетенции.

"Знаете, че отпаднаха много мерки. Това се случи заради желанието ни да върнем гражданите към нормален начин на живот. Трябва да свикнем с коронавируса. Гласувахме доверие както на българските граждани, така и към институциите, които провеждат мероприятия. За съжаление анализът, който направихме, показва, че минаваме границата от 200 души. През следващите дни очакваме да не паднат бройки. Може да има тенденция на увеличение. На тази база предложихме да възтановим част от мерките.", каза още Ананиев. Преди брифинга се е провела среща, на която е била обсъдена извънредната епидемиологична обстановка. След нея от Националния оперативен щаб са се съгласували с регионалните структури.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Червен Фашист

Така е да се вдигаме и изколим Червените и Леваците хелзингци отворени общества гейове лесбийки Коте Копейковци чалгарите на Слави зелени протестъри вечно недоволните всички от които избягахме 3млн българи! Европа на Отечествата! България над всичко! Долу Радеви долу Деса вън от президентството! Кьочекът какъвто и Слави не може да изтанцува почна иде гюбекът! Со кроце со благо со много кетек со куршум!

10.07.2020 04:56:35

Червен Фашист

Така е да се вдигаме и изколим Червените и Леваците хелзингци отворени общества гейове лесбийки Коте Копейковци зелени протестъри вечно недоволните! Европа на Отечествата! България над всичко! Долу Радеви долу Деса вън от президентството!

10.07.2020 04:52:59

Анонимен

ВДИГАЙ СЕ, НАРОДЕ! ВЗИМАЙ КАМЪНЕ И ДЪРВЕ! ДА ПОМЕТЕМ ЗЛОВЕЩАТА ХУНТА! НАРОДЕ???? ИЗВЪРШВА СЕ ПРЕВРАТ!!! Мракобесната МАФИОТСКА ХУНТА – ПРАВИТЕЛСТВО ПЛЮС ПРОКУРАТУРАТА ПЛЮС ДАНС – НАЧЕЛО С ЕДНА СВОЯ ПИОНКА – НЯКОЙ СИ „КАРЕНИН“, КОЙТО ДОРИ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЕ КАЗВА „КЕРЕНСКИ“, А ВСЪЩНОСТ Е ЕДИН ПРОСТ КАСКЕТ ГЕШЕВ, ПОСТАВЯ ДЪРЖАВАТА НА КОЛЕНЕ В ПОЛЗА НА КОРУМПИРАНИЯ МАФИОТ, КОЙТО УПРАВЛЯВА – БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ! Елиминират по отвратителен начин президента на България, за да извадят единствения извънсистемен играч от играта и за да дерибейства МАФИЯТА НА ХУНТАТА! „Опозицията“ е купена от две свине, които управляват тугедър. НАРОДЕ???? ВДИГАЙ СЕ, НАРОДЕ! ВЗИМАЙ КАМЪНЕ И ДЪРВЕ! ДА ПОМЕТЕМ МАФИЯТА! НЯМА ВЕЧЕ ДРУГ ИЗХОД – ИЛИ ТЕ НАС, ИЛИ НИЕ ТЯХ!

09.07.2020 14:55:27

Огнян Стефанов

Превратът е факт. Спете спокойно българи. Днес „размазват“ президента, избран с над 2 млн гласа. „Размазва“ го „инструмента“ на Господ Гешев, избран за главен прокурор като единствен кандидат с гласовете на политизиран ВСС. Утре е ваш ред. Но защо да ви пука – сеира е пълен, зрелището гарантирано. Българската мечта е реализирана. Тя се простира до салатата, ракията, телевизора и да опънеш нещо по-така за десерт… За отклоняване на вниманието здравното недоразумение Ананиев дава брифинг за коронавируса. Потрес! И къде са онези над 2 милиона българи, гласували за Радев? Не им пука май. Да живее България – държавата на неограничените прокурорски възможности! Народ и задкулисие – единни! Власт и обвинение в единен строй към сияйните върхове на диктатурата! Бог да я прости България…

09.07.2020 14:50:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.