• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Иван Шишков: Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово

Иван Шишков:  Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово

/КРОСС/ Държавата е осигурила 20 млн. лева за изцяло нова инфраструктура на Каравелово. Кметът на Община Карлово изцяло е стопанин на територията, там няма и милиметър държавата земя, нещата изцяло са в неговите ръце. Това каза служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

В момента строителни и ремонтни дейности в засегнатите райони са невъзможни заради неподходящите условия, подчерта той.

Министър Шишков заяви, че неговият отчет за последните 7 месеца не е бил с акцент върху това какво е констатирано, а върху това какво е свършено за трите месеца.

„Интерконекторът, включително и част от инфраструктурните обекти, които бяха рестартирани. Магистрала „Хемус" порасна с 16 км. Одобрихме много подробни устройствени планове, защото без тях държавата не може да строи. Проблемите, които продължаваме да констатираме, това е възложеното от държавата строителство, което се е превърнало в незаконно заради начина, по който е възлагано от самата държава", посочи той.

Четвърти и пети лот на магистрала „Хемус" остават блокирани от нежеланието на тези, които допуснаха незаконното строителство, посочи арх. Шишков. „В парламента бях предложил измененията в ЗУТ да бъдат обявени за търпими. Групата на ГЕРБ бяха изключително против. Дотук нищо не ме учуди. Учуди ме обаче, че шефът на Браншовата камара „Пътища" Стефан Чайков, с които пътни фирми работихме доста добре и успяхме да им платим част от неплатеното строителство, което бяха поръчали ГЕРБ в началото на 2021 г. и не беше заложено в никакъв бюджет, той влезе в регионалната комисия и каза, че не поддържа изменението на ЗУТ. Т.е. той каза на практика „Ние не искаме да получим пари за това строителство, което е възлагано от държавата. И темата с жертвата и съучастника отново ще бъде отворена", посочи арх. Шишков.

Готов е проектът за укрепване на свлачището на магистрала „Струма", обяви той. В участъка с готовите тунели на магистралата до три-четири месеца ще бъде пуснато движението в едната лента, а след още три-четири месеца - в другата. Строителството беше спряно през 2020 г. заради свлачище, припомни той.

Все още няма окончателни резултати от проверката, извършена на столичната улица „Граф Игнатиев". Към момента няма данни за некачествено изпълнение на ремонта на кръстовището на улиците „Граф Игнатиев" и „Цар Шишман".

МРРБ полага големи усилия, за да бъде разреше проблемът с пренареждането на жълтите павета в София, за да не бъдат загубени европейски средства. Срокът за плащане на ремонта е удължен с шест месеца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.