• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Меси в Интер Маями? Ще бъде ли МЛС новото първенство на звездата?

Меси в Интер Маями? Ще бъде ли МЛС новото първенство на звездата?

/КРОСС/ Лео Меси без никакво съмнение е феномен в съвременния футбол. Талантът му няма как да бъде подчинен на статистики или стандартни сравнения с други звезди. След изключителната му кариера в Барселона, преминаването в ПСЖ беше по-скоро логично, отколкото изненадващо. Сега обаче аржентинецът е на път да поеме към ново първенство и слуховете за привличането му в отбор от американската Мейджър Лийг Сокър стават все по-настоятелни. Вече за тях заговарят сериозно и в страната на Свободата

Комисарят на Мейджър Лийг Сокър Дон Гарбър каза наскоро, че лигата ще има желание да мисли "извън кутията", за да осигури сделката за Лионел Меси да играе в Съединените Щати.

В интервю за The Athletic, Гарбър потвърди, че лигата ще бъде силно заинтересована да гарантира, че може да бъде сключена сделка Меси да играе в MLS, и че Inter Miami CF обмисля оферта.

Договорът на бившия нападател на Барселона с ПСЖ е до юни, с опция за допълнителна година, ако той реши да го задейства. Източници твърдят, че ПСЖ продължава да иска да удължи договора на Лионел, още повече, че той е привличал интерес и от клубове в Саудитска Арабия. А ако се вълнувате за това, защо не видите в betano българия как подобен факт се отразява на играта.

„Тук говорим за може би най-специалният играч в цялата история на играта", каза Гарбър. „Така че когато има слухове за него, свържете се с Маями и ще е чудесно ако те ги потвърдят. И ако това се случи, би било страхотно за МЛС, би било страхотно за Меси и семейството му и както всичко при нас, ние се опитваме да използваме всяка възможност. Не мога да дам повече подробности от това, защото ги нямаме."

Крилото на ФК Торонто Лоренцо Инсиние постави рекорд в МЛС със своята годишна заплата от 14 милиона долара, когато се присъедини към МЛС от Наполи миналото лято, като Меси вероятно ще получи заплата значително по-висока от тази.

Договорът на Лионел Меси с ПСЖ изтича в края на сезона.

„Отборите имат възмжоност да правят наистина всякви неща", каза Гарбър. „MLS е едно цяло. Ако продавате нещо, което цялата Лига притежава, тя трябва да одобри това. Така че каквото и да реши собственикът на Интер Маями Хорхе Мас, с помощта на изпълнителния вицепрезидент на MLS Тод Дърбин, ако имаме възможност да направим това, то ще използваме всякакви, дори нестандартни методи за привличането му."

„Тъй като всички знаят какво се случва в международния футбол днес с Роналдо - $100 милиона на година! Ще трябва да структурираме сделката, която ще го компенсира по начини, които той и семейството му очакват."

По-рано Гарбър каза, че лигата никога няма да види друга сделка в стила на Дейвид Бекъм - която, подписана през 2007 г., включваше опцията за закупуване на франчайз за разширяване на MLS за 25 милиона долара. Сега обаче шефът на Лигата е по-сговорчив за различни варианти и това е предпоставка, че накрая може би Меси ще заиграе в Маями и то в рамките на 2023!

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.