• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Стефан Сабрутев: Над 40 места в Смолянска област са без ток

Стефан Сабрутев: Над 40 места в Смолянска област са без ток

/КРОСС/ Над 40 места в Смолянска област все още са без ток. Това заяви областният управител на Смолян Стефан Сабрутев в "Денят започва".

Той допълни, че екипи работят за отстраняването на повредата и изрази надежда до края на днешния ден да приключат ремонтните дейности и всички населени места да бъдат снабдени с електричество.

Десетки населени места в Смолянско остават без ток, Триград все още е без автомобилен достъп

До всички населени места са доставени продукти от първа необходимост, най-труден е достъпът до Триград, Жребово и Кестен, заради пропадането на общинския път, допълни Сабрутев.

На срещата между областните управители на трите засегнати области - Благоевград, Кърджали и Смолян, и премиера Кирил Петков, са обсъдени основните превантивни мерки, за да се избегнат подобни бедствия в бъдеще, поясни Сабрутев. Основната от тях е почистване на речните корита, дейстност която до този момент е извършвана поетапно, заради липсата на финансови средства.

До края на седмицата ще бъдат описани щетите в пострадалите от наводненията региони. Сабрутев бе категоричен, че няма да се дават средства без да има контрол.

Първо ще се възстановят разходите, направени от общините досега. На втория етап ще се огледат експерти засегнатите места, след което ще започне да се работи по възстановяването на пътната инфраструктура.

"Най-спешно трябва да се започне ремонт на пътя за село Триград, мост и подпорни стени в Рудозем", каза Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян.

Към момента щетите от бедствието в община Девин се оценяват на над 4 милиона лева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.