• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Проф. Веселин Методиев: Залогът на днешните избори е много голям

Проф. Веселин Методиев: Залогът на днешните избори е много голям

/КРОСС/ Загърбваш личния си интерес и работиш за обществото - това е ключът към постигането на доброто. Това каза историкът проф. Веселин Методиев в предаването „Време за избор" по бТВ.

По думите му залогът на днешните избори е много голям, защото диктатори като Путин очакват точно това - демокрацията да се пропука, заради негласуването. „Отказът от гласуване всъщност подронва демокрацията", категоричен е проф. Методиев.

Преподавателят в НБУ отчете, че хората масово нямат историческо мислене. Той подчерта, че ситуацията в света сериозно се е променила през последните две години. „Дано все пак да надделее здравият разум. Всеки човек, поставен в ситуация да се лиши от собствения си интерес и да направи нещо за обществения интерес, може да достигне до доброто. Някои го правят, други не го правят", подчерта проф. Методиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Що ли го не духа Методиев. Да говори за липса на историческа памет човек, който не е в състояние да види причинно следствената връзка между поведението на запада и войната в Украйна. Путин бил диктатор, а? Диктатор, ама се ползва с одобрението на почти 80% от населението. Вие сте демократи (поне на думи) и ви мразят почти всички. Изпразнихте думите от съдържние, но това не може да скрие същността ви и характера на политиките, които пробутвате от името на България и на българския народ. А демокрацията отдавна е опорочена и хората не виждат ефективни и легитивни възможности за промяна. Затова и не гласуват. То, ако мълчаливото мнозинство отиде да гласува ГРОБ и ПП няма и 5% да вземат, понеже са доказани идиоти заедно с деструктивните от СДС.

02.04.2023 16:11:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.