• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Джамбазки поиска незабавно уволнение на учителя, играл кючек пред портретите на Кирил и Методий

Джамбазки поиска незабавно уволнение на учителя, играл кючек пред портретите на Кирил и Методий

/КРОСС/ Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки реагира остро срещу появилото се в общественото пространство видео, на което се вижда как директор на училище се държи непристойно и танцува заедно със своя ученичка пред портретите на Светите братя Кирил и Методий. В нарочно писмо до Регионалното управление на министерство на образованието в Монтана той настоява за спешна и адекватна реакция, както и за сезиране на всички отговорни институции.

Очаквам този човек да понесе всички най-строги последици за непристойното си поведение, което не отива на директор на една институция, още по-малко на образователна. Настоявам за неговото незабавно отстраняване от българската образователна система, пише съпредседателят на ВМРО.

Ангел Джамбазки е категоричен, че българското училище е храм на познанието векове наред и никой няма право да го осквернява, още по-малко да осквернява национални символи, каквито са Светите братя Кирил и Методий. Той допълва, че всеки един служител в българско учебно заведение е отговорен за това да бъде най-добрият пример за учениците, а не да снима видеоклипове със подобно грозно съдържание. Защото ролята на учителя не се изчерпва само с преподаването на един урок, а е съвкупност от високи морални ценности, примери на подражание и високо ниво на култура.

Припомняме, че реакцията на Ангел Джамбазки идва след като в интернет пространството се появиха кадри, на които човек, за когото се твърди, че е директор на Средно училище „Христо Ботев" в село Брусарци, Монтанско, Асен Арсенов танцува кючек пред портрета на Светите братя Кирил и Методий. Във видеото се вижда още как въпросното лице играе танци, присъщи повече за Ориента заедно със своя ученичка. Видимо въпросният господин не намира нищо нередно и не се притеснява от своето поведение, а се държи сякаш е горд от примера, който дава на децата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.