• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

3/4 от новите отсечки на метрото са готови

3/4 от новите отсечки на метрото са готови

София /КРОСС/ Дъждовното време затрудни наземните ремонти в София, но забавянето ще бъде наваксано, обещаха от Столичната община.
Метрото се строи по график и 75 процента от новите отсечки са готови, съобщиха пред bTV от ръководството на Метрополитена. До летището ще може да се пътува от началото на следващата година.
Почти непрекъснато се работи по двата лъча на Първи метродиаметър - към летището и Бизнес парк София. Всъщност, София е една от малкото европейски столици без подземна връзка между останалата част от града и аерогарата.
По план строителството трябва да приключи през април, когато и по двете разклонения трябва да се движат влакове към „Обеля".
Откриването е насрочено за 25 април 2015 г. „Вървим в график. Конструкцията ще бъде завършена през юни. В момента колегите работят върху пероните", поясни техническият ръководител Димитър Пантелеев.
За да приключи всичко навреме се работи едновременно от „Младост" до летището и от „Младост" до бизнес парка. Само последната отсечка, която ще има три станции, струва 86 милиона лева. Очаква се булевардите около метрото също да придобият нов вид.
„Юни месец трябва да се приключи с основните конструкции и да започнат довършителните работи и монтаж на оборудване. Едновременно с това се поправя булевардът върху метрото", обясни директорът на Метрополитен инж. Стоян Братоев.
Конструкцията на станцията на летището вече придобива завършен вид. Към пистата ще гледат каменни пейки.
След пускането на отсечката, продължение на Първия метродиаметър, се очакват около 60 хиляди нови пътници дневно.
Междувременно продължава и разширяването на метрото от бул. "Джеймс Баучер" до улица "Сребърна". Това е част от втората метролиния.

Третата линия на метрото ще бъде включена в следващата оперативна програма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.