• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Софийският международен панаир на книгата стартира на 6 декември

Софийският международен панаир на книгата стартира на 6 декември

/КРОСС/ Софийският международен панаир на книгата (СМЛФ) ще се проведе от 6 до 11 декември в НДК. В присъствието на официални гости, председателят на Асоциация „Българска книга" Десислава Алексиева ще открие официално най-мащабния книжен форум у нас в 11:00 часа на 6 декември в Централното фоайе на НДК.

И тази година традиционният за декември панаир ще се превърне в притегателно място за срещи между читатели, издатели, писатели, илюстратори и преводачи. През годините престижният книжен форум се утвърди като истински литературен празник и вдъхновяващо събитие, което е традиционна коледна спирка в програмата на четящите хора.

През декември панаирът на книгата се завръща към традиционния си мащаб от преди COVID пандемията - в него ще участват над 150 издателства, които ще се разположат на 4 етажа в НДК.

Освен огромния брой издатели, тази година се очаква и рекорд в броя на посетителите от всички възрасти, тъй като по време на Софийския международен панаир на книгата ще се проведат още две мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаването в България - десетото издание на Софийския международен литературен фестивал и петия Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи.

Литературните срещи ще бъдат представени на две сцени. Събитията са част от Календара на културните събития на Столична община.

По време на Коледния панаир на книгата Асоциация „Българска книга" ще връчи и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв".

В номинацията участват професионалисти и журналисти, отразили в медиите новите книги. Критериите, по които се оценяват, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура, а категориите са две: за най-добър издателски проект и за издателски проект с най-голяма обществена значимост. За първи път наградата е била присъдена през 1996 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.