• 23 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8059
  •  GBP / BGN 2.2965
  •  CHF / BGN 1.9746
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Гърция ще построи постоянен център за мигранти на остров Лесбос

Гърция ще построи постоянен център за мигранти на остров Лесбос

/КРОСС/ Гърция заяви, че ще построи постоянен център за приемане на мигранти и бежанци на остров Лесбос, за да замени разрушения лагер "Мория", предаде Би Би Си. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че новият център е шанс за нормализиране на политиката за обработка на пристигащите мигранти.

Пренаселеният лагер изгоря миналата седмица, оставяйки над 12 000 души без подслон и подходящи санитарни условия. Жителите му обаче казват, че искат шансът им за по-добър живот да бъде пренесен в други страни от Европейския съюз.

Откакто "Мория" беше унищожена, мигранти и бежанци протестираха срещу плановете за изграждане на друг лагер. Местните жители на остров Лесбос също се противопоставят на изграждането на нов постоянен център, заявявайки, че друг лагер би бил твърде голяма тежест за малкия остров.

Кириакос Мицотакис, министър-председател на Гърция: Това, което се случи в "Мория", което е трагедия, трябва да се разглежда и като възможност. На първо място, като възможност за реактивиране на Европа в посока на солидарност с Гърция и за приемане на обща политика за имиграция и убежище на ниво Европейска комисия. Втората възможност, създадена от тази трагедия е да се създаде на Лесбос нов постоянен център за приемане и идентификация, който да не носи негативните аспекти и проблеми на лагера "Мория", който е свързван с право с лошото управление на проблеми на бежанците.

Въпросът как да се справим с масовите пристигания на мигранти, главно в Италия и Гърция, разделя ЕС от години. И двете страни обвиниха по-богатите северни държави, че не са успели да направят повече. Членове на ЕС от Централна и Източна Европа са открито против идеята за поемане на квоти за мигранти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.