• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Д-р Михайлов: Случващото се е кавър версия на протестите от 2013-а

Д-р Михайлов: Случващото се е кавър версия на протестите от 2013-а

"Случващото се е кавър версия на протестите от 2013-а, доколкото е взрив на опит да се инсталира на ключова позиция чудовищна фигура. Сега станахме свидетели на една рейдърска акция на прокуратурата в президентството". Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов - психиатър и богослов. Той определи като безпрецедентен акт на посегателство срещу този, който олицетворява нацията, "нахлуването на въоръжени да зъби" представители на прокуратурата, за да обикалят около президента, търсейки негови подчинени за документални престъпления:

"Това е нещо юридически и политически невменяемо. И понеже има една поредица от невменяеми актове, заедно с компромати, които нахлуха през образите от телевизионните новини, свързани с премиера - чекмеджето му и неговият револвер - сатна ясно, че този политически образ, който наследихме в резултат на 30 години преход, става пределно отвратителен и напълно нетърпим. Това роди този взрев на осъзнаване, че така повече не може".

По думите на психиатъра българите имат много остра интуиция за "безобразие на образите" - така е било с Делян Пеевски през 2013-а година, така е и сега с тези "антропологически близнаци" Бойко Борисов и Иван Гешев:

"Те са свързани не само по логиката на тяхната зависимост и по логиката, че си разпределят услуги, а и по силует - по характеристиките на човешкия тип. Това много усили ефекта и произведе това взривно недоволство на хората, които въпреки епидемията се явиха на улицата, за да изразят това".

Според д-р Михайлов по-нетърпимият феномен е този на главния прокурор, защото той се е утвърдил като "гарант за невъзможното право в България".

В предаването "12+4" д-р Николай Михайлов коментира, че "безобразието на обстановката в България " е, че Васил Божков е праведник, който атакува грешника Гешев:

"Това взривява съзнанието и допринася за нетърпимостта на ситуацията. Нямам съмнение, че Божков се занимава сега с усилване на протеста. Че тези хора, които правят опит за атакуване на полицията и за запалване на факли - вероятно са платени от него, нямам представа технологията каква е. Проблемът на ръководителите на протеста и на протестиращите, че те са в процес на компрометиране отвътре. Това, което прави Божков, е добре дошло за г-н Гешев. Това прави цялата картина абсурдна".

Психиатърът заяви, че Борисов сега е застрашен политически заради това, което "произведе" главният прокурор.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

РУМЯНА ЧЕНАЛОВА

Война е! И няма значение, че не се води по границите Има различни войни - за територии, в защита на границите, религиозни, етнически, граждански. Днес сме във война - с тъмните сили, с нашенския вариант на "Дълбоката държава". Врагът е и ясен, и невидим. Лицето му е Борисов и ГЕРБ, Пеевски и Доган. Ръцете му са прокуратурата на Гешев и МВР, КПКОНПИ на Цацаров, НАП, агенции и всички властови структури, които могат да ограничават правата ни. Тялото му са хилядите зависими от политиката на ГЕРБ, чийто страх ги превръща в наблюдатели, тролове, преговарящи, контра- протестиращи, платени глашатаи. Чудовището контролира живота ни и няма да си тръгне доброволно, защото съществуването му зависи от оставането на власт. Война е! И няма значение, че не се води по границите. Националният суверенитет не е само независимост на международната сцена. Тук и сега ние воюваме за основното си конституционно право - да бъдем суверен, да управляваме чрез законен избор, да има върховенство на закона. Ние сме армия, в която участват българи - без цвят, без политически пристрастия или убеждения. Няма да има значение кой "яхва" /или иска това/ протестите, ако не обръщаме внимание. Изборът си ще покажем по-късно, в едни справедливи избори, за каквито се борим. Всяка провокация, организирана от Чудовището ни разделя! Затова се очернят политически фигури и лидери, партии и движения. Затова прокуратурата прави изявления и огласява доказателства - за да разколебае увереността ни, да засегне честолюбието ни, да ни раздели. Това е война. Чудовището разполага с властови ресурс, психолози, анализатори, медии и пр. и ще ги използва, за да ни атакува по всякакъв начин - и физически и психически. Нашият отговор трябва да бъде само един: "Жалки сте!Не ви вярваме!Вън!" Ние сме армия. Достойнството, честта и вярата са нашето оръжие. Длъжни сме да победим! На война като на война... Никакво отстъпление!

18.07.2020 00:29:18

wb

Този психиатър като го чуя напоследък ми се повдига! Излезе му слава на голям умник, но май напоследък говори повече глупости от политиците! С мъдър и категоричен тон, обаче! Флегматичен словоблюдец малко ще дойде!

16.07.2020 10:39:38

Христо

На днешния ден през 1789 година гражданите на Париж щурмуват Бастилиятa, като поставят началото на Френската революция, променила не само Франция, но Европа и света. С Френската революция свобдата на личността и обществото, и равенството на гражданите пред закона, се превръщат в неразривна част от съществуването на демократичната държава и справедливият правен ред във всяко общество. Въпреки всички свои грешки на растежа и всички свои слабости, демокрацията в България е жива, а свободата на личността и обществото е посята по българските земи. И това, което се случва през последните дни недвусмислено го доказва. Свободата на гражданите и едно общество не е даденост, тя е реалност, когато гражданите я отстояват всеки ден, когато са готови да се изправят и борят докрай срещу всяка власт, която я потиска! За огромна на изненада на всички, които бяха решили, че са присвоили бъларската държава и могат да се разпореждат с нея и с живота ни както намерят за добре, се оказа, че в България има много хора, които са готови да се борят за свободода си и за тази на обществото. Да щурмуват Бастилията на налагането на един гъвкав неоавторитаризъм, обслужващ интересите на корупционни обръчи и на мрежите на задкулисието, оплели политика, държавни институции, бизнес, медии. Ние нашата Бастиля обаче все още не сме я превзели. И трябва да продължим. Затова, довечера и докато падне бастилията на хунтата ще бъда отново пред Министерски съвет.

15.07.2020 01:22:13

Адвокат Хаджигенов

Стачна готовност. Започваме национална стачка! 14.07.2020 Започваме национална стачка! Стига приказки и разходки! Молим всеки, който иска да се включи, да ни пише на имейл otrovnototrio@gmail.com. със следната информация: – Имена – Телефон и имейл за контакт – Населено място – Колко души и по какъв начин може да ангажира за стачни действия НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

15.07.2020 00:53:36

Анонимен

Г-н психиатър как обяснявате психическото здраве и състояние на нацията? А на управляващите? А на жалката опозиция? Мислите ли, че младите способни българи, поживели и борили се на Запад, са лишени от нашата обремененост и са способни да изградят една нова България без да рушат създаденото от родителите им? И с нов поглед и респект към природата ни - вече доста унищожена и бетонирана?

14.07.2020 23:05:21

Анонимен

Друг проблем на господин Гешев - действа не като Главен прокурор, а като /български/ политик с неистово желание за пиар акции. Ако беше малко по-добре юридически образован нямаше да се занимава с "медийно правосъдие", а щеше да представя на обществото само добре изпипани обвинения, внесени вече в съда, и 90% от тях да издържат в съда.

14.07.2020 23:00:08

Анонимен

Целият проблем е че простаците нямат възпитание и чувство за такт. Движещото чувство е отмъстителност и желание да покажеш власта си. Това е портретът на Гешев - Бойко се ошлайфа.

14.07.2020 19:23:51

Анонимен

Г-Н психиатър,т.нар.нахлуване в президентството е по решение на съда. Президентът има имунитет,а президентството ,не. Има стандарти как се задържа обвинен в шпионаж,защото това е обвинението на съветника по отбрана на президента. Много тежко обвинение и това е големият скандал.Знаел ли е президентът за документите ,които съдържат държавна тайна,до която съветникът няма достъп.

14.07.2020 18:46:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.