• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

Командирът на ВМС за падналия изтребител: Ключов етап е намирането на черната кутия

Командирът на ВМС за падналия изтребител: Ключов етап е намирането на черната кутия

/КРОСС/ Ключов етап в операцията по търсене на останките от изтребител МиГ-29 е намирането на черната кутия. Намирането е от значение, тъй като в нея се намира информация, без която трудно ще бъдат анализирани причините, довели до инцидента. Това заяви в "Денят започва" контраадмирал Кирил Михайлов, командир на ВМС.

По думите му става ясно, че операцията ще приключи едва след като бъдат уточнени причините за инцидента.
Реклама

"От вчера, както беше вече съобщено, ние преминахме в нов тип операция. От операция за търсене и спасяване на изчезнал пилот вече е само операция за търсене на останки от самолета и откриване на черната кутия. Към момента продължават действията по търсенето", допълни контраадмирал Михайлов.

Михайлов обясни, че рано тази сутрин във водите са открити два нови контакта, които в момента се изследват дали имат връзка с инцидента. Към операцията са се присъединили и представители на Института по океанология на БАН, които също ще изследват района със специализирана техника. Районът, който трябва да бъде обследван, обаче е изключително голям.

Разследването продължава, но Михайлов заяви, че не може да се ангажира с поставянето на конкретни срокове.

"Трудно е да се каже конкретен срок. Всичко зависи от състоянието на самата черна кутия и сблъсъка на самолета във водата. Най-вероятно той се е разпаднал на множество парчета", добави той.

"Към момента разчетите ни за обследване на районите, които са определени, показват, че някъде в следобедния час на съботния ден ще сме покрили първоначално определените райони за търсене. Всичко зависи от това колко останки ще намерим на дъното, колко време ще ни отнеме обследването им, тъй като времето ще е променливо в района", каза още контраадмирал Михайлов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Сега за разплитане на инцидента вниманието се насочва към откриването на черната кутия. Ако самолета се е пръснал във въздуха черната кутия нищо няма да покаже. И ако не се намери или е повредена всички ще се замаже и виновни няма.

11.06.2021 11:42:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.