• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Искра Михайлова: Исканията на миньорите са да се спази решението на НС

Искра Михайлова: Исканията на миньорите са да се спази решението на НС

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Искра Михайлова, каза по повод протестиращите енергетици, че изявленията, които дадоха синдикалните лидери и премиера Денков и настроенията на площада бяха две различни неща. „Аз лично няма как да не отида при протестиращите, защото съм от Стара Загора и съдбата на Мини „Марица Изток" ми е собствена. На протеста аз бях у дома, защото техните искания са и мои искания. Не получихме гаранции за съдбата на региона".

Това, което се случи на протеста беше интересно, разказа Михайлова. „Особено това, което чух след преговорите, от президента на КНСБ. Той прави едни заявки, които не са съвсем коректни към истината. Когато януари месец в НС взехме решени да запазим въгледобива, да премахнем едни текстове от ПВУ, ние записахме един текст, който гарантираше въгледобива да работи без ограничения поне до 2038 г. Тази реторика от страна единия синдикат започна да се изменя като „максимално до 2038 г.", след това сценариите бяха до „2030 г."

Недоволството на площада беше към собствения им синдикален лидер, категорична е Михайлова. „"Как може да коментираме териториални планове, за които няма една цифра, една буква. Ние политиците сами настоявахме синдикатите да участват в написването на тези планове, но това не се случи. Исканията на миньорите са да се спази решението на НС, искат стратегия за устойчиво развитие на държавата, държавна политика в сектор Енергетика, а не всичко да се решава от писма, които спорадично идват от ЕК. Разчитам, че синдикалният лидер на „Подкрепа" ще остане поне на това, което сме се договорили".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.