• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

В Атина обмислят свободен достъп до Крит, Корфу и Родос

В Атина обмислят свободен достъп до Крит, Корфу и Родос

/КРОСС/ Гръцкото правителство обмисля от 18 май да разреши свободен достъп до големите острови Крит, Корфу и Родос.

Остров Миконос е засегнат силно от отлива на туристи.

Пътуване към гръцките острови в момента е позволено само за сезонни работници с договор от работодателя.

Говорителят на правителството заяви пред гръцка телевизия, че се очаква мнението на специалистите, за да се разреши още от идния понеделник свободно пътуване към трите големи острова Крит, Корфу и Родос.

От Миконос съобщават, че кризата е вируса е нанесла огромни щети на туризма на най-търсения от чужденците гръцки остров. Местният бизнес се съмнява, че тази година на острова ще пристигнат дори и постоянните гости.

В милиони се изчисляват загубите заради анулирани сватби. В последните години остров Миконос привличаше двойки от цял свят за впечатляващи тържества.Само няколко магазина на острова са отворени,няма и туристи поради прекратените круизни пътувания.

Част от хотелите няма да отворят това лято,а собствениците на известни нощни заведения също не смятат,че е рентабилно да работят през лятото.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Григор Лилов

МИНИСТЪР ИСКА ДА НИ ЗАДЪЛЖИ: „Подкрепете родната олигархия!“ 14-дневна карантина за всички, пътуващи до курорти в Гърция и Турция иска министър Ангелакова. Пълна идиотщина! На квадрат! И неграмотност!Защото е подписано официално двустранно споразумение между България и Гърция за пътуване между гражданите на тези страни, информира на 11 май съвместната Гръцко-Българска търговско-промишлена палата.Според споразумението от 1 юли 2020 г. пътуването между двете страни ще бъде възможно без карантина на пътуващите за 14 дни.Новината е поместена и на специалния сайт на гръцкия туризъм. https://www.tornosnews.gr/…/43931-dimerhs-symfonia-voylgari… Толкова за недоразумението министър Ангелакова и за другия радетел за черноморски туризъм Валери Симеонов. Остава само да поискат и наложат и 100 тояги на голо за гражданите ни, защото искат да избират къде да почиват. Да ги питам не между другото: защо никакви карантини няма да важат за идващите руснаци, англичани и туристи от др. държави, където Короната бушува с огромна сила.

12.05.2020 17:40:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.