• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Михаил Миков: Отстраняването на Станишев е ясен знак за курса на БСП

Михаил Миков: Отстраняването на Станишев е ясен знак за курса на БСП

/КРОСС/ Пълна промяна в БСП. След инфарктен конгрес, от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица. Михаил Миков, който си направи самоотвод, определи в БТВ „Тази сутрин" случващото се като „одесняване" на Българската социалистическа партия.

Корнелия Нинова налага тази политика, тези, които отсъстват от Националния съвет на партията, пречеха на „одесняването" на Българската социалистическа партия, коментира той. Миков видя и мълчалива подкрепа към ГЕРБ по време на частичните избори в събота:

По време на конгреса се проведоха 24 частични избора, които са ясен индикатор за състоянието на нещата. От тези 24 частични избора - имаше в две общини, БСП не издигна кандидат - Стрелча и Септември, общини, в които БСП в годините още от времето на съпротивата има трайно присъствие. В едната община не подкрепиха кандидата на АБВ, чийто председател беше гост на конгреса, подкрепиха кандидата на ГЕРБ, в другата община имаше един кандидат, съпругата на въпросния кандидат на ГЕРБ, който е отстранен заради конфликт на интереси. БСП не издигна кандидат като мълчаливо подкрепя кандидата на ГЕРБ, смята Миков.

Според него основни принципи на социалистическата партия от последните 30 години са нарушени. БСП членува в Партията на европейските социалисти, отстраняването на Станишев е ясен знак за курса на БСП, знаете, че в ръководството видни представители са симпатизанти на Орбан. Визирам не само Нинова, която е заявявала своята позиция, визирам и Румен Овчаров. Когато се говори за промяна виждаме, че той заема все по-високи и по-високи, и важни отговорности, каза още Миков. Той не смята, че БСП ще напусне ПЕС, но всичките й действия говорели за това, че усилията са насочени към самата власт като такава, но не се отстояват никакви принципи на левицата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе, стига мрънкахте, разкарали са старите плъхове, които не един път са били на власт - премиер, министри, и като такива ги видяхме през годините каква я свършиха!!! Това отдавна трябваше да стане, нужни са млади хора.

29.09.2020 13:35:12

Анонимен

Това констатирах преди Миков, без да съм член на БСП и неговата управа. БСП се откъсва от неговата идеологическа майка създателка работническата класа, каквато цел идва от вън, за да се остави без партийно представителство.

29.09.2020 11:59:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.