• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Делян Добрев: Преди войната в Украйна „Лукойл” купуваше 15 милиона барела руски нефт на ден, а след войната 45 милиона

Делян Добрев: Преди войната в Украйна „Лукойл” купуваше 15 милиона барела руски нефт на ден, а след войната 45 милиона

/КРОСС/ Снощи,в предаването „Лице в лице" по БТВ Делян Добрев каза, че неговото лично мнение е, че по-скоро ще нажежи напрежението в коалицията, отколкото да помогне. , „Затова няма да коментирам поста на външен министър след ротацията. Аз съм специалист в енергетиката, а и обещах на Борисов."

„Преди войната в Украйна „Лукойл" купуваше 15 милиона барела руски нефт на ден, а след войната 45 милиона. От 1-ви януари не е внесен нито един литър руски петрол, а не се повишиха цените по бензиностанциите, не се срина енергийната система, както ни плашеха. Пет пъти предлагах да се прекрати дерогацията, но Денков плашеше с оставката си. Така още една година се финансираше войната", припомни той.

„Нали не можеха и трябваше да настройват инсталацията с месеци. Как от 31-ви декември. Те винаги са можели, но година и половина ни лъжеха, за да защитават руските интереси. Помните ли, че трябваше да внасят пари във Фонда за енергийна сигурност. За първия месец внесоха 70 милиона, за втория - 27 милиона", посочи Добрев.

Той бе категоричен, че има политици, които са работили в интерес на руските интереси у нас. Той разкри, че е сигнализирал компетентните органи за това. „В Министерски съвет са истинските хора, които облагодетелствали режима на Путин", заяви той.

Вчера изслушвахме шефовете на „Лукойл" и аз ги попитах лично Александър Величков дали е возил в личния си автомобил през уикенда Асен Василев и заедно са посетили централата на „Лукойл". Той отрече за датата, но не и този факт. Отговорът беше: „Не си спомням кой ден беше", разкри Делян Добрев.

Той обяви, че Асен Василев докато е бил в САЩ е предлагал за продан рафинерията „Лукойл Нефтохим".

„През последните три години дивидентите от енергийните дружества в размер на 3,5 млрд. лева са пренасочени към бюджета за запълване на финансови дупки", стана ясно още от думите на бившия енергиен министър. Той добави, че това не е незаконно, но е попречило за развитието на енергетиката ни. Добрев даде пример с факта, че вече сме вносител на ток, вместо износител.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Гост

Преди войната беше Ковид-депресията бе паразит.

16.02.2024 11:43:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.