• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Николай Милков: Еврозоната и Шенген са основни приоритети

Николай Милков: Еврозоната и Шенген са основни приоритети

/КРОСС/  Присъединяването към еврозоната и шенгенското споразумение, както и провеждането на изборите за Народно събрание на 2 октомври зад границата, са водещите приоритети на МВнР. Това заяви на брифинг служебният министър на външните работи Николай Милков.

Сред приоритетите са и присъединяването на страната към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и подготовка от страна на държавата на Първоначален меморандум с позиция по всеки един правен инструмент на ОИСР (Организация за икономическо сътрудничество и развитие), активно присъствия на България в ЕС и НАТО и участието на страната ни в колективните усилия за справяне с настоящите кризи.

От МВнР определят като важни задачи европейската интеграция на страните от Западните Балкани, както и отстояване и надграждане на постигнатото в последните месеци по отношение на европейския път на Република Северна Македония, както и фокусиране на вниманието върху партньорите от ЕС и НАТО и върху други проблеми, свързани със сигурността в региона.

Пред медиите Николай Милков представи екипа си. Нновият служебен министър ще има двама заместници. Единият от тях е досегашният ни посланик в Украйна Костадин Коджабашев.Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет. „Това е и оценка за нейната работа. Хипотези или обвинения за реваншизъм би следвало да се тълкуват като безпочвени", каза служебният ресорен министър Николай Милков.

Светлана Стойчева става началник на кабинета на министъра. Тя е бивш посланик на България в Канада.
Всеки четвъртък екипът на МВнР ще дава редовни брифинги, за да отчита работата си, декларира в началото министър Николай Милков.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Повтаряте като папагали едно и също, вместо да попитате българите дали го искат.Заврете си ги някъде си и еврозоната и шенгенските тъпотии.

08.08.2022 13:54:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.