• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Николай Милков: България ще може да организира предсрочния вот на 2 октомври в Русия

Николай Милков: България ще може да организира предсрочния вот на 2 октомври в Русия

/КРОСС/ България ще може да организира предсрочния вот на 2 октомври в Русия. Това обяви служебният външен министър Николай Милков. По думите му наличните там служители ще са достатъчни за целта. Той вижда по-скоро проблем в консулското обслужване на наши съграждани, но подчерта, че дипломацията трябва да се върне към своите корени. „Посолството ни в Русия разполага с 8 човека дипломатически и технически персонал. Те са напълно достатъчни да покрият секцията в Москва. Ще бъде командирован човек, който да работи за секцията в Санкт Петербург", увери зам.-министър Костадин Коджабашев.

Министерство на външните работи представи екипа и приоритетите си на брифинг. Двама заместници ще има новият служебен министър Николай Милков. Единият от тях е досегашният ни посланик в Украйна Костадин Коджабашев. Той ще е и говорител на ведомството.

Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет. Това е и оценка за нейната работа. Хипотези или обвинения за реваншизъм би следвало да се тълкуват като безпочвени, каза служебният ресорен министър Николай Милков. Петрова ще се ангажира с темите за РСМ, бъдещото членство на страната ни в Шенген, както и присъединяването ни в ОИСР.

Светлана Стойчева-Етрополски става началник на кабинета на министъра. Тя е бивш посланик на България в Канада.

За организацията на изборите в чужбина са предвидени 7 635 000 лв. Очаква се за предсрочния вот извън страната да отворят врати 800 изборни секции. Това каза постоянният секретар Иван Кондов.

От МВнР представиха и приоритетите си. „Първият приоритет са изборите. На второ място е нашето конструктивно и активно участие в Европейския съюз и в Атлантическия алианс, където ние трябва да бъдем не само лоялни, но и проактивни и иновативни членове и участници", каза министър Милков. Като друг конкретен приоритет той открои и бъдещото ни членство в Шенген. Служебното външно министерство ще продължи да е ангажирано и с темата за Република Северна Македония, увери Милков. Идеята била да не отстъпим от пробива, който вече е бил постигнат.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Каква антиинтелигентна физиономия. Прилича на противогаз...

08.08.2022 18:02:07

Анонимен

Въпросът на г-жа Томова към румен радев е риторичен и отговорът му е – колкото ще уволни верния си приятел и партньор по бридж доносника Николай Милков от Румно, когото първо направи свой секретар по външна политика, после го прати посланик в Париж, а вчера го назначи и за външен министър. Този отявлен русофоб, странно как попаднал в МВнР и МО, чиито прякор като студент във ВИИ „Карл Маркс“ е бил ДУПЕТО. Но такава е средата на президентството: масонско соросоидна, каквито са прецедента и неговото червенокосо вице…ръководени отвън със съпорта на генерал Деси.

08.08.2022 18:01:26

Аферист

Един риторичен въпрос към зеления чорап румен радев: Кога ще освободи поста си та да си отдъхнем от некадърните му назначения - вече трето служебно правителство подред...Вероятният отговор е: Колкото ще уволни верния си приятел и партньор по бридж доносника Николай Милков от Румно, когото първо направи свой секретар по външна политика, после го прати посланик в Париж, а ето го днес и външен министър. Този отявлен русофоб, странно как попаднал в МВнР и МО, чиито прякор като студент във ВИИ „Карл Маркс“ е бил ДУПЕТО. Но такава е средата на президентството: масонско соросоидна, каквито са прецедента и неговото червенокосо вице…ръководени отвън със съпорта на генерал Деси.

08.08.2022 17:54:01

Зо Колето Милков - Бастуна от Френската

Браво Бастуне! Добре са те обучили в РУМНО да доносничиш, та стигна и до министър...

08.08.2022 17:48:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.