• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Никола Минчев: Местните избори са едно събитие, което няма отношение към случващото се в НС

Никола Минчев: Местните избори са едно събитие, което няма отношение към случващото се в НС

/КРОСС/ В предаването „Лице в лице" по БТВ, снощи Никола Минчев, каза че местните избори са едно събитие, което няма отношение към случващото се в НС. „Конфигурацията в Парламента днес не беше нормална. Мнозинството трябва да осигури стабилност."

„Колегите казаха сутринта, че имат партийни ангажименти и няма да присъстват в зала. Това не отговаря на начина, по който се формира нормалната парламентарна дейност. Това не отговаря и на приоритетите, които заедно сме задали", не спести критиката си той.

Минчев коментира и недоволството на ГЕРБ. „Когато анализът идва три дни след изборите, това е изненадващо. В крайна сметка местните избори не са показали някаква коренна промяна, за да се налага преформатиране на управленския модел. Критики може да има, но ние сме отворени за диалог. Не разбирам част от критиката на ГЕРБ. Когато едни министри действат в сферата си на компетентност, в това няма нищо странно", подчерта той.

На въпрос дали от ПП-ДБ са склонни да подпишат управленско споразумение с ГЕРБ, зам.-председателят на НС заяви: „Да има ясно разписан механизъм за действие е добър вариант. Независимо от бройката хора, които взимат решението, важно е какво е приетото решение. Може да се мисли по такъв документ, но ако това е коалиционно разпределение на министерски постове, не сме съгласни и не сме отворени за това. След 4 месеца, когато дойде времето за ротация, единствената стъпка е за премиера и вицепремиера, за друга промяна не сме съгласни и трябва да се одобри от всички лидери. Това са ангажименти, по които сме се разбрали и ги изпълняваме", обясни Минчев.

„Не съм съгласен, че Министерство на финансите и министър Асен Василев са склонни към разхищение. Това, че има по-висока разходна част не е проблем, стига и приходната част да съответства на едни разумни критерии. 3% са един разумен дисбаланс. Те означават повече разходи, отколкото приходи, но в настоящата геополитическа ситуация, не представляват някакъв сериозен риск", изтъкна Никола Минчев.

Той подчерта, че бюджетът, който се обсъжда, има за цел да изпълнява и Маастрихтски критерии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.