• 22 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Новото MINI Cooper E в Classic Trim: електрическо, ефективно, емоционално

Новото MINI Cooper E в Classic Trim: електрическо, ефективно, емоционално

/КРОСС/ Напълно електрическият базов модел на MINI впечатлява с ефективното си електрическо задвижване и типичната за марката радост от шофирането. Комфортното предлагане на място в кокпита и малкият диаметър на завой превръщат новото MINI Cooper E в перфектния спътник във всекидневието.

Напълно електрическото MINI Cooper комбинира модерно, екологично задвижване с типичната за марката радост от шофирането. Също както и цялото ново моделно семейство на MINI, така и MINI Cooper E се предлага в четири оформени по нов начин Trims. При Classic Trim се предлага избор от нови лакови покрития за каросерията и контрастни цветове за покрива. Дизайнът на иконичния модел с три врати на MINI в цвят Sunny Side Yellow е особено изразителен с контрастен покрив и бели корпуси на външните огледала.

При „Classic Trim" повърхностите в кокпита са покрити с двуцветен, черно-син плетен материал. Така в интериора се създава стилен контраст с висококачествената тапицерия на седалките от изкуствена кожа Vescin. Тя се предлага в сив или черен цвят с перфорирана шарка houndstooth.

„С новото напълно електрическо MINI Cooper E ние предлагаме великолепна възможност за навлизане в новото семейство на MINI. Неговите 184 к.с. гарантират вълнуваща пъргавина и вдъхновяващо ускорение без забавяния и ограничения", каза Щефани Вурст, ръководител на марката MINI.

Емоционална радост от шофирането и бързо зареждане
Директното предавателно отношение на пъргавото кормилно управление внася максимални емоции в кокпита. Разширената следа, както и по-дългото междуосие оптимизират динамиката при предизвикателни ситуации на пътя. Типичното за марката Go-kart усещане се увеличава до максимум благодарение на спонтанното разгръщане на мощността на електромотора.

Батерията на MINI Cooper E (среден разход на електроенергия: 14,3-13,8 кВтч/100 км според WLTP; CO2 емисии (комбинирани): 0 г/км) с енергиен капацитет 40,7 кВтч осигурява пробег от 305 км при WLTP тестови цикъл.

При пътуване са достатъчни 28 минути при зарядна мощност 75 кВт, за да заредите батерията на MINI Cooper E от 10 до 80 %. Електрическото задвижване с мощност 135 кВт/184 к.с. може по всяко време да предостави максималният въртящ момент от 290 Нм. Благодарение на него автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,3 секунди.

Характерен екстериор с градска насоченост
В силуета доминират типичните за MINI пропорции. Компактните размери облекчават управляемостта и търсенето на паркоместа.

Отпред лицето на MINI се оформя от кръглите MINI фарове и осмоъгълната предна решетка. С уникалните си светлинни графики LED фаровете подчертават яркото излъчване на MINI Cooper E. Джантите с размери от 16 до 18 инча се предлагат с различни, аеродинамично оптимизирани дизайни.

Повече комфорт и сигурност в градския трафик
Активният контрол на скоростта автоматично адаптира дистанцията до движещите се отпред автомобили и постоянно следи пътя. Това позволява своевременно разпознаване на потенциално опасните ситуации в натоварения трафик. Асистентът за паркиране самостоятелно разпознава паркоместата и стартира процес на автоматично паркиране с натискане на бутон.

*Източник: www.mini.bg Назад

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.