• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Позиция на Националния съвет на БСП

Позиция на Националния съвет на БСП
Във връзка с участие на членове на НС в служебното правителство назначено от президента Румен Радев

/КРОСС/  На 02.08.2022 г. встъпи в длъжност служебно правителство, назначено от президента Румен Радев в съответствие с чл.99, ал.5 от КРБ. В състава на правителството се оказаха трима членове на Националния съвет на БСП. Информация за предстоящите назначения не постъпи в ръководството на БСП нито от президента Радев, нито от съответните министри - Весела Лечева, Крум Зарков и Явор Гечев. Не беше спазен чл.33, т.22 от Устава на БСП, който изисква НС на БСП да утвърждава кандидатурите за министри.

Във връзка с тези действия НС на БСП:

1. Смята за недопустима намесата на президентската институция във вътрешнопартийните дела на политическите партии, в частност БСП.

2. Заявява, че БСП се разграничава от членовете на НС, назначени за служебни министри, в нарушение на Устава на БСП и няма да носи политическа отговорност за техните действия, както и на правителството като цяло.

3. Подчертава, че социалистите, назначени в правителството като министри, както и зам.-министри и областни управители, участват в лично качество и не представляват БСП.

4. Припомня, че основната задача на служебното правителство е да осигури оптимални условия за провеждането на предсрочните парламентарни избори и изисква от него да се въздържа от всякакви действия и изявления, които могат да се тълкуват като намеса в полза или в ущърб на участващи в изборите партии и кандидати.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.