• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Служебният премиер: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър

Служебният премиер: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Димитър Главчев, каза че няма да предлага нов кандидат за външен министър. „Даниел Митов беше моят кандидат. Това не е кастинг и аз не мога да ги вадя от ръкава си. Той реши да се съобрази с президента, изтъкна и защо се оттегля. Аз нямам откъде да търся нов кандидат и нямам намерение да предлагам друг. За българската външна политика при това положение, отговорност носи, този който не е издал указ."

„Имаше поредица от събития, след които се стигна до тук. Иран атакува с дронове Израел. Още през нощта се чух с транспортния министър, за да се изпрати самолет и да се евакуират българи от Израел, обясни той. През цялото време не успях да осъществя комуникация с министър Димитров. В такава извънредна ситуация да не можеш да се свържеш със своя министър е недопустимо", категоричен е служебният премиер.

Тези събития се случват в неделя - много преди думите на Бойко Борисов на партийно събитие, уточни той.

"Аз заявих намерението си и представих характеристиката като политически балансирана. Изключително трудно е да се намерят хора, които не са политически обвързани за министри. В разговора си с Рюте той възкликна и каза: От къде да намериш непартийни кандидатури. Помъчил съм се за този период, в който трябваше да представя кабинет, мисля, че съм се справил", поясни той.

За работата със Стефан Димитров служебният премиер заяви: "Не мисля, че е криза в кабинета, той се ползва очевидно с доверието на президента Радев. Така или иначе се казва, ме кабинета има различно влияние", коментира още Главчев.

"На всичките министри няма как да им проверя биографиите", посочи още Главчев и допълни, че е трудно да няма никой от кабинета, който да не е свързан с ГЕРБ.

Случаят с Вътев е доста по-различен, поясни той. Още при първия ни разговор той каза, че има колебания дали да поеме, тъй като има забележки към действащите зам.-министри. Аз удовлетворих желанието му един от тях да бъде осбоводен, но той пак остана с известни задръжки, в слачая на Вътев той предпомете да напусне, но и мен не ме удовлетворяваше темпа.

БНТ, „Панорама"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Главчев е тотален главанак. Всичко, което казва е пълна глупост. Ще праща самолет някъде си в 3 през нощта. В момент на криза външно получава информациа от службите, няма откъде от другаде, така че главанакът е търсил не когото трябва, ама то, това което казва си е лъжа. Нямал откъде да намери нови кандидати? Министерството е пълно с хора, все назначени от някого си. Някои от тях дори си разбират от работата, когато искат и им е изгодно. Това не е политическо правителство, а служебно. Всеки става за министър, ама главанака, очевидно не става за премиер. Завършен идиот. Оставям настрана, че се девуалира като маша на Тиквата, което и така беше очевидно, но не беше пътвърдено с действия.

20.04.2024 08:36:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.