• 23 Окт 2021 |
 •  USD / BGN 1.6817
 •  GBP / BGN 2.3182
 •  CHF / BGN 1.8334
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 15°C

Мерките са достатъчни, съответстват на Covid ситуацията

Мерките са достатъчни, съответстват на Covid ситуацията

/КРОСС/ "Мерките са достатъчни, те са такива, каквито съответстват на ситуацията", заяви пред БНР служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

По думите му при стриктно спазване на мерките това ще позволи кратко време, в което те да бъдат прилагани, ако не се спазват - може да се наложи да се въведат и по-строги:

"Целта на мерките е да намалим натиска върху болниците и да избегнем претоварването на лекари, сестри, санитари, които работят с Covid болни, за да не се стигне до грозните ситуации от миналата година, когато имаше умиращи болни пред входа на болниците, защото няма къде да бъдат приети. Това няма да го допуснем!".

Д-р Кацаров заяви, че е притеснителна смъртността при заразените с коронавируса:

"Смъртността е пряко свързана с ваксинирането на възрастните хора. Затова ваксинацията на възрастните е мой приоритет, но преди това не беше така в началото на ваксинационната кампания - те бяха поставени в 4 група за ваксиниране", заяви той.

Около 95 процента от починалите и от настанените в болници не са ваксинирани срещу коронавируса, обяви министърът на здравеопазването:

„Между 94 и 96 процента от хоспитализациите са на неваксинирани хора. Така е и с починалите. Смъртните случаи сред ваксинирани са един на хиляда, колкото при грипа. Сред неваксинираните на 100 болни умират 4-ма", каза той.

Възможно е още през следващата седмица да бъде издадено разрешение за трета ваксинационна доза, посочи още министър Кацаров.

„Има официално становище на Европейската агенция по лекарствата, която не изключва възможността, в смисъл не забранява, поставянето на трета доза. Препоръчва на всяка страна сама за себе си да прецени в зависимост от мненията на нейните консултативни съвети. Аз съм създал такъв консултативен съвет, следващите дни ще получа становище за това кога и в какви случаи може да се прилага трета доза и дали трябва да се прилага", обясни министърът и добави:

„Ако това становище е позитивно и са определени категориите лица, ще се допусне официално поставянето на трета доза и в нашата страна".

Служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров обвини бившият премиер Бойко Борисов, че еднолично е решил да спре ваксинацията с "АстраЗенека", след което я е разрешил, но в резултат на това сега няма желаещи да се имунизират с тази ваксина:

"Имаме договорени 4,5 млн. ваксини и никой не иска да се ваксинира с тях".

По думите на здравния министър държавата се е провалила с начина, по който е управлявала процеса на ваксиниране от самото начало:

"Това доведе до създаване на негативни нагласи спрямо ваксините, които сега е много трудно да бъдат преодолени. ... Липсата на достатъчно ваксинирани хора е разликата между нас и европейските страни. Затова при нас леталитетът е по-голям. Там има повече заразени хора, но по-малко починали, при нас е обратното - не чак толкова много заразени, но повече починали".

Здравният министър подчерта, че мерките на министерството са свързани и със стимулиране на процеса на ваксиниране.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Доц. Мангъров:

Cегашният здравен министър е един от хората, които са измислили сегашната система. Той е един от авторите на този лозунг – „парите следвали пациента“. Сега изведнъж ние се стреснахме и започнахме да се питаме какво става, но това не е заради ковида, това е заради начина по който живеем, заради нашата здравна система, която е скапана. Здравната ни система има един генетичен дефект. Начинът, по който е направена, щеше да бъде добър, ако ставаше дума за автосервизи – колкото повече развалени автомобили влизат вътре, толкова по-добре за собственика. Но една здравна система трябва да бъде планирана като една пожарна – да има хора, които са готови във всеки момент да изпълняват задълженията си, да са добре обучени и заплатени! В същото време трябва да бъдат оборудвани с всичко необходимо!.COVID е много добре заплатена клинична пътека. Болниците ни са препълнени, защото здравната ни система е направена така, че колкото повече болни има в една болница, толкова повече доходи получава тя. Във всяка болница основна тема на сутрешния рапорт е защо болните са толкова малко. И колкото повече болни влизат, но в лека форма, толкова по-доволни са от лечебното заведение. В момента болниците нямат нищо против всеки, който е положителен за коронавирус, да бъде вкаран вътре. От друга страна личните лекари са заинтересовани всеки, който е положителен, да им се махне от главата и да влезе в болница. Това са две взаимоизключващи се тенденции, които водят до това, че болниците се препълват, а в същото време в НЗОК непрекъснато се получава недостиг на средства.

05.09.2021 19:39:31

Антония Първанова

През 2022 г. ще има достатъчно данни и факти за започване на международно разследване и съдебен процес за извършени престъпления срещу човечеството. Ние трябва да си върнем свободата и правото на нормален живот и никога повече да не допускаме те да ни бъдат отнемани!!!

05.09.2021 14:54:29

Елена Гунчева

Здравият разум на българина действа. Той, колкото и да го манипулират, в един моменнт вярва повече на очите и разума си. А, и винаги го има принципа: „Бе ти ли шА ми кажеш какво да правя!“. По този начин, неспазвайки мерки, марки и ваксини, успяхме да не измрем яко, за голяма мъка на Мутафчийски например. И на много лекари, които забравиха Хипократовата клетва и вместо да се грижат за здравето на хората, допълнително ги паникьосваха и истерясваха по медии и социални мрежи. Зер, едни пари се раздаваха за тая работа! И трябва веднъж завинаги това да спре. Виждам, че има изтрещели хипохондрици, които ходят и с по две маски и латексови ръкавици по улиците. Но огромната част от хората просто мислят и искат да си живеят живота така, както им харесва. Без маски, без правото им на пътуване и труд да зависят от медицински експерименти с тях. И е време да кажем: СТИГА! Махайте се с мерките и простотиите си, че ни писна!

05.09.2021 14:51:59

Гюлчен

Олга Шин от СЗО за Ковид и 5G: https://tinyurl.com/j9p6svhh

05.09.2021 14:20:48

Баба Иванка от Вечния Звезден Рай

Те са едни и същи бре, слепи ли сте. В ГЕРБ са извънбрачните деца на АбпФК от милицио-циганското котило, а в БСП тези със смесените бракове от цигани и милиционери, всички от кастата на АбпФК, всичкото е боклук до боклука, мърша до мършата, българомразци и слуги на сатанинското задкулисие.: https://uni.su/gBNGME Курнела=Мая=Боко=Доган=Крава-Доя=Славуца=Ради=Бивлицътъ-Иляна=БКП=ДС: https://uni.su/sKahbj През последните 30 години, управниците разпродадоха българската земя на безценица на турци и евреи, и сега чрез ваксините искат да избият българският народ, за да могат собствениците на земята да се настанят наготово в жилищата им. Черквите в България са поделения на ДС и КГБ а поповете са гнусни милиционери с расо и килимявка. Това са попове на мутрите, сводниците, бандитите и мангалите, но не и на българите! Много попове в БПЦ са цигани-българомразци. Призозвават за ваксинация и забрана на абортите при изнасилване. Ето го старият черковен календар, на който се вижда, че Петровден беше на 12 Юли: https://is.gd/fcYQo9 Управляват ни безродници-българоубийци, унищожители на България и българите: https://uni.su/gBNGME В този списък са РОДОВЕТЕ на куклуводите, началниците на политиците: висш ръководен кадър генерали на МВР, ДС и РУМНО в периода 9.IX.1944-1991: https://uni.su/mEjFNU ♥Кой уши байрака: https://uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: https://uni.su/DMWPKa ♥България над всичко! ✞Амин✞

05.09.2021 14:18:14

Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

☞И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове: ☞Мафия и политици празнуват заедно: https://youtu.be/Cusp3FSpE_U ☞Но наближава видов ден: https://uni.su/TgMCW0 ☞Скоро всички политици-престапници ще бъдат с пранги, пратени на каторга доживот: https://uni.su/2YRge8 ☞Да припомня на самозабравилите се феодали дерибеи-българoубийци, как водят Никoлае и Елена Чаушеску на разcтрел: https://uni.su/4XNQAG ☞За куршума няма недосегаеми, а куршуми има за всички сводници, милиционери и политици-българоубийци.: https://uni.su/VGhcDZ ☞Цялото милиционеро-цигaнско ДС-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: https://uni.su/JRf0sX ♥Кoзият рoг: https://uni.su/fnabHz ☞Пoд Игoто 1952: https://uni.su/EuHIfV ☞Време Разделно: Е1: https://uni.su/CVMTqR Е2: https://uni.su/3rCK75 ♥Кой уши байрака: https://uni.su/8GXEYj ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: https://uni.su/DMWPKa ♥България над всичко! ✞Амин✞☞Казах.

05.09.2021 14:17:24

Вор в Законе

ЦРУ взриви ХУНТАТА: Цветелина Бориславова прала милиони на Бойко Борисов от петрол и наркотици!: https://tinyurl.com/vaxw3trs Михаил Наумов e Бухалката на Боко в МВР! Вижте ченгето, което удря враговете на хунтата с фалшиви доноси!: https://tinyurl.com/p5upcthw Татяна Дончева ухапа лошо ИТН: Парите от чекмеджето са у спонсорите на Слави!: https://tinyurl.com/vjwr3h6w МАФИЯ: „Депутата на Маджо” набира реклами за телевизията на Слави: https://tinyurl.com/2s47jf8k Новите заплати на властта: Депутатите – 6500 лв., президентът – 15 000, вижте и на премиера: https://tinyurl.com/4cj5x44c

05.09.2021 14:05:30

Радослава Карагьозова

Бойко взе ПАРИТЕ - разговор с Васил Божков: https://youtu.be/rHzxN2bZSq4

05.09.2021 14:02:28

Милена от Велико Търново

Георги Стоев за КАНИБАЛА Боко-Българоубиеца: https://youtu.be/TDZQntLBrOo

05.09.2021 14:01:21

†Таню Войвода от Кирчан Баир - Вoйн на Светлината:

☞Гибердясали сводници-мангали от Камен и Априлово означава празник за всеки българин. ☞Дай Боже по-честичко такива душевни благинки. Амин: https://uni.su/FmqKtR ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая.: https://uni.su/SCwb43 ☞В Попово няма неизнасилено момиче. ☞Някои си признават, други не, но това е истината. ☞Град на милиционери, сводници, мутри и турскоговорящи мангали. ☞Затова всеки се спасява на някъде, за да оцелее.: https://uni.su/JoIy8N ☞Ето защо му викат белият град.: https://uni.su/wWaoKv ☞Наркотрафика се ръковоки лично от Боко-тиквата: https://uni.su/h09ywW Русенския влах Каракачанов също е в играта с кардамските мангали наркотърговци: https://uni.su/u8LTck ☞Един от мръсните гадове, от групата за мокри поръчки към общината е узбека Пеньо Кирилович Станев: https://uni.su/BEtzSJ ☞Станев-999: https://uni.su/1eqIsH ☞Ето така майка му Мунджия Ганиева охраняваше с брадвата плантациите му с марихуана: https://uni.su/0kMXDC

05.09.2021 13:59:33

✞❤Бай Пешо с ладата❤

Няма вирус. Тровят ни с Н9879. Знаете ли какво е химически пневмонит? Това е химическо натравяне с азотен диоксид, торий, тритий или други бойни отровни вещества като Н9879. Предизвиква следните симптоми: кашлица, двойна бронхопевмония, задух, световъртеж, висока температура, загуба на обоняние. Тези симптоми 100% съвпадат с к-вид. Няма вирус, който да трае 9 месеца. Тровят ни с Н9879 за да предизвикат „нови случаи на заразени“ и умрели. Говорим за ГЕНОЦИД. Респираторни заболявания могат да се имитират, планирано, с умерени дози БОВ. Например, зарин или хлорпикрин.: https://tinyurl.com/2fhkuuwt

05.09.2021 13:52:22

Луцифер

Има данни и безспорни доказателства че всички собственици на фирми за бързи кредити тн. перални, упражняват: наркотрафик, производство и разпространение на наркотични вещества и тяхните производни, рекет, проституция, поръчкови побой, палежи и убийства. ТОЗИ ПЪТ И ДЕЦАТА ВИ ЩЕ ПЛАТЯТ, ПЪРВО ТЕ, И ВЕДНАГА ВИЕ. СЪД НЯМА!: https://youtu.be/baIkkG8nDDw

05.09.2021 13:49:13

✞❤Бай Пешо от Черешките❤

Вирус НЯМА. Това е медицински и научен ФАКТ. В никоя лаборатория в света не е открит вирусен изолат, нито е намерен генома на „вируса. Няма НИТО ЕДНА научна публикация, доказваща съществуването на вируса. Симптомите на „Ковид“ са същите като при химически пневмонит – химическо отравяне с радиоактивен торий. Целта на този геноцид е да се намери повод за ТЕСТОВЕ, МАСОВИ ТЕСТОВЕ. Тестовете НЕ МОГАТ ДА ОТКРИВАТ „вируса“, а са инструменти за кражба на ДНК. Трябват им ДНК пробите на всички за ДНК паспортизация.: https://tinyurl.com/jf79k8e3

05.09.2021 13:41:46

Кристина-хотел Принцес

Проф. Иво Христов за промяната на човешкия геном, целите на глобалистките елити и коронавируса: https://tinyurl.com/5d8my6x3

05.09.2021 13:34:38

Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

РНК ваксините разболяват и убиват. В най-невинния случай те карат клетките ви да произвеждат SARS cov 2 , превръщат здрави хора в болни. PCR – ите създават мними болни , набедени за „заразени“. Но не само това, PCR-ите ви вкарват микрочипове през лигавицата на носа. Това са джаджи с размери микрони /не са „наночипове“/ които са сложени в тампоните за вземане на клетъчни проби от носа. Тези микрочастици циркулират в „тестваните“ хора и те стават видими за мобилните оператори. Геолокализират се , следи се пулса им , телесната температура. Това е технология на поне 12-15 години.: https://tinyurl.com/67x7bdfm

05.09.2021 13:33:07

†Таню Войвода от Кирчан Баир - Вoйн на Светлината:

Илюминатите-сатанисти от световното задкулисие искат да ни превърнат чипирани, безправни и безимонти роби-биороботи, но ние няма да им позволим: https://tinyurl.com/5fxdef6u

05.09.2021 13:30:03

Гюлчен

Свръхвисокочестотни облъчватели използани от службите срещу неудобни на властта, разкрити от проф. Георги Василев и Маргарита Михнева: https://youtu.be/fCItxVo5fZ0

05.09.2021 13:29:35

Юлиана

Боко-българоубиеца целува ръка на Доган-Сопола: https://youtu.be/3l2VkwHiNeI

05.09.2021 13:29:07

Айше

Смела циганка пита Боко-Българоубиеца къде са милиардите - 8.2021: https://youtu.be/RjRM_91OIwI

05.09.2021 13:28:45

Рез Главинчев

Бойко Борисов ми предложи да извърша убийство.: https://youtu.be/B3Ypv6ihaIs

05.09.2021 13:28:22

Елтимир

Al Jazeera за диктатора Боко-българоубиеца - Bulgaria: At the Crossroads: https://youtu.be/Mvjyh8Z-D4Q

05.09.2021 13:27:56

Сатър Балтиев

Съдебна бухалка срещу неудобните на Борисов: https://youtu.be/B_juAajWEZg

05.09.2021 13:27:28

Кремена от Стара Загора

Ваксина=ИМПРЕГНИРАЩА ОТРОВА Не само ваксините внасят в телата графен-оксид, и с тестовете и маските също се вкарва това вещество-убиец.

05.09.2021 13:26:06

Светла Георгиева

Милиционери-българоубийци, демаскирайте децата!: https://tinyurl.com/8sf6svpc

05.09.2021 13:25:33

Кристина-хотел Принцес

Какво представлява ковид, маските и ваксините: https://tinyurl.com/29v77kj9

05.09.2021 13:25:12

Папеса Йоанна

Д-Р_Чарлз-Хоф_Ковид ваксината: https://tinyurl.com/6tprnt2v

05.09.2021 13:24:45

Крайона

Принудителното ваксиниране е медико-болшевизъм: https://tinyurl.com/e89rhavh

05.09.2021 13:24:20

Шукрю Бенли

Борисов, ти си престъпник, признай си за фабриките, хотелите и милионите!: https://tinyurl.com/4zf2pp7s

05.09.2021 13:23:51

Червена шапчица АРМАТКА

Народе, НА ОРЪЖИЕ! Жидовете-човекомразци искат да ни изтребят с доброзорно-принудителна и задължителна ваксинация, и принудително носене на маски: https://uni.su/NrWc0f

05.09.2021 13:23:14

Юлиана

Полша арестува отдела на СЗО! Обвинени са, че са заразявали Полския народ. Народите се събуждат.: https://tinyurl.com/yhce5367

05.09.2021 13:22:46

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.