• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Френски министър предлага политики на Шарл де Гол за справяне с кризата

Френски министър предлага политики на Шарл де Гол за справяне с кризата

/КРОСС/ Президентът Еманюел Макрон дава индикации, че е отворен за предложения за повишаването на доходите на нископлатените служители.

Френски министър призовава за възстановяването на икономическите политики на Шарл де Гол, за да се предотврати социална криза след дълбоката рецесия, която е предизвикана от коронавирусната пандемия, съобщава Bloomberg.

Жералд  Дарманен, министърът по бюджета на Франция, заяви, че правителството на президента Еманюел Макрон трябва да разшири използването на създадените през 60-те години на миналия век от Шарл де Гол механизми, чрез които да се осигури повече капитал и печалба за работещите. „Ако се превърнат в акционери, служителите ще имат много по-голямо влияние и по-голяма разходна сила“, заяви той.

„В свят в криза споделянето на богатството е от ключово значение. Това е решение, което може да е реакция на класовата борба, която възниква отново“, коментира френският министър в интервю за местното издание Journal Du Dimanche.

Коронавирусната пандемия, ограничителните мерки и последващата рецесия принудиха редица правителства по света да преосмислят икономическите си модели. Милиони хора загубиха работата си в кратък период от време и ето защо има висок риск внезапен ръст на неравенството и бедността. Социалните рискове във Франция са големи, като там „жълтите жилетки“ протестират срещу социалното неравенство и ниските доходи още преди пандемията. 

Бюджетният министър заяви, че е говорил с Макрон относно своята идея. Френският президент вече даде индикации, че планира да направи повече, за да увеличи доходите на нископлатените служители като шофьори или медицински сестри, чиято ключова роля бе очевидна по време на пандемията.

Според френския министър идеите на Шарл де Гол за сливане на интересите на работниците и бизнеса не са приложени изцяло въпреки приемането на данъчната реформа от миналата година, която насърчава компаниите да използват механизми за разпределяне на капитала и печалбата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.