• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Очакваме 200 000 чешки туристи у нас през летния сезон

Очакваме 200 000 чешки туристи у нас през летния сезон

/КРОСС/ Режимът на влизане на чешки туристи у нас 22 дни след първа доза от поставена ваксина беше обсъден на съвместна среща на ниво министри днес, на която страната ни е домакин.

Експертна комисия ще заседава по темата, а външният министър на Чехия Якуб Кулханек изрази надеждата си за положителен отговор в следващите няколко дни. Ако такова решение бъде взето у нас, то ще важи реципрочно и за българските туристи, пътуващи за Чехия.

Служебният министър на туризма Стела Балтова подчерта, че очакваме 200 000 чешки туристи у нас през летния сезон.

Българският външен министър Светлан Стоев също потвърди, че се очаква позитивно решение от страна на България по този въпрос.

На срещата беше дискутиран и скандалът с експлозията във Върбетице и тези у нас. Обсъдено е тясно сътрудничество между службите на двете страни, а разследващите им органи са в постоянен контакт по между си.

Стоев заяви, че Чехия и България са изразили взаимна солидарност и недоволство от реакцията на руската страна.

По отношение за провеждането на парламентарните избори на 11 юли, чешкият външен министър заяви, че ще даде разрешение за откриване на поисканите от България шест избирателни секции на територията на Чехия.
Българската страна изрази искрена благодарност за това решение и обясни за законодателните пречки в някои населени места извън посолството в Прага, които се надява да бъдат разрешени.

Темата за Западните Балкани и българската позиция по отношение на Република Северна Македония също беше разгледана. От българската дипломация увериха, че ще се стремят да върнат процеса на разговори в рамките на ЕС и правят всичко възможно да се рестартира диалога. От там обясниха обаче, че РС Македония не е в позицията да взима отношение по преговорната рамка.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До Светлан Стоев

Министърът на външните работи Стоев до момента освен че връчи огромен букет на ППП Екатерина Захариева досега нищо друго не е направил. Няма нито един сменен посланик и генерален консул. Който й да махне все ще е от полза за изборния процес и за България тъй като без изключение вече 10 години подред шефове на мисии са само свързани с шайката и лично с ББ лица, някои от които подсъдими, а за останалите такива като ЦвЦв отдавна са събрали по 3-4 компродокумента, с които ги държат за топките. Стоев, размърдай си задника! Да не говорим за опитите на въпросната бивша пазарджишка калинка-министърка да приватизира посолските ни комплекси в европейски столици и маса финансови престъпления по мисии от страна на хунтата. Там активна роля имаше и Каракачанов, особено с издаването на български паспорти и други документи като някои от консулите работеха изцяло за неговото и собственото си забогатяване..

11.06.2021 14:41:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.