• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Първи коментари на служебните министри след поемането на властта от "Борисов 3"

Първи коментари на служебните министри след поемането на властта от "Борисов 3"
/КРОСС/ В Министерския съвет без присъствие на медиите се проведе церемонията по предаване на властта от кабинета "Борисов 3" на служебното правителство. След нея вицепремиерът по обществения ред и сигурност и вътрешен министър Бойко Рашков обяви:

„Не мога да кажа кои ще са първите кадрови промени, трябва да се срещна с Георги Терзийски първо. Ревизия на властта - към нас подобни изисквания няма, това се правеше от парламентарните комисии. Щом е казал президентът, ще има осветляване, дотолкова доколкото времето ни позволи“.

В приоритетите на Бойко Рашков влиза осигуряването на честни избори, борба и превенция на престъпността и нелегалната миграция. Той заяви това при влизане в сградата на МВР:

„Няколко дни ще са необходими поне…,за да може да се навлезе истински в проблематиката на това голямо ведомство“. 

Прозрачност и отговорно управление през следващите 2 месеца обеща новият министър на икономиката Асен Василев.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров не пожела да коментира ще удължи ли извънредната епидемична обстановка.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пък заяви, че трябва да се отчете напълно обективно състоянието в неговия ресор.

„Без предубеденост, без тенденциозност и с необходимата задълбоченост. Това правителство има за амбицията да покаже почтеност и прозрачност, а Министерство на правосъдието се очаква да работи справедливо“, отбеляза след церемонията по встъпване Янаки Стоилов.

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че му предстоят срещи с представители в предния парламент партии, за да ги изслуша за програмите им за култура.

„Отивам на място, където ще свърша много работа. Първо ще се срещна с политическите партии от досегашния парламент, за да чуя техните програми в областта на културата“, декларира проф. Велислав Минеков, министър на културата:

"Това, което не беше свършено за десет години ще се опитаме да свършим за два месеца...Наистина е амбициозно това, което правим, но все пак  ако не друго поне ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас. Всичко ще бъде извършено"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.