• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Огнян Минчев: Главчев да е и външен министър е кризисно решение и не бива да бъде критикуван

Огнян Минчев: Главчев да е и външен министър е кризисно решение и не бива да бъде критикуван

/КРОСС/ Мнозина критикуват съвместяването на постовете външен министър и служебен премиер от Главчев. Критиките обаче не са обосновани, защото е кризисно решение. То не е добро, но е по-добро от предишната ситуация. Това каза политологът Огнян Минчев в ефира на "Пресечна точка".

"Не е редно да критикуваме окончателния резултат от един дълъг процес, който сам по себе си на всички етапи беше неадекватен и не можеше да произведе добро решение за външен министър. Конституционните промени създадоха противоречив статут на служебен кабинет. Вместо да бъде поставен под засилен парламентарен контрол, се намираме в институционална ситуация, в която не е ясно от кого зависи и на кого е подчинен. Втората погрешна стъпка е назначаването на външния министър", коментира той.

Според него абсурден е бил аргументът за външен министър да бъде сложен консулът ни във Виена, за да работи Шенген. "След това Стефан Димитров беше назначен, той има история на политическа принадлежност. Чрез Даниел Митов беше направен опит ситуацията да бъде преодоляна, сега мнозина критикуват съвместяването на постовете от Главчев", смята Минчев.

По думите му вотът зад граница е рутинно отработена процедура, която не представлява проблем за един външен министър. "Главчев не е специалист по международни отношения, дали ще има експертизата? Освен това има сериозни ангажименти като премиер, дали ще успява да съвмести", попита политологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Съждения на малоумник .

23.04.2024 15:49:32

Анонимен

Що за тъпо внушение? За всяка криза си има причини и причинител. Главчев създава криза на равно място, предлага тъпо решение и не бива да бъде критикуван, така ли? В крайна сметка, Главчев е тъпа маша на Борисов и ще прави каквото му кажат. и дори не е толкова важно кой ще е външен министър на една лишена от суверенитет стрна. Към момента, и магаре да е министър политиката ще е евроатлантическа. Всичко се свежда до заслуги пред господарите, защото те са единствените които могато да те подкрепят, когато болшинството в страната те мрази. Господарите могат и да повлияят, в твоя полза на потенциалните ти партньори, които също те мразят, и така да останеш още малко на власт, в полза на господалрите, разбира се.

23.04.2024 06:57:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.