• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Драгомир Заков: На България й е необходима политическа стабилност

Драгомир Заков: На България й е необходима политическа стабилност

/КРОСС/ Поне още един месец ще бъда министър, има много неща, които трябва да се свършат. След това ще мисля за други опции като служебен кабинет. Но дали ще се стигне до такъв кабинет е още рано да се говори, първо трябва да се задвижи конституционната процедура. Това каза министърът на отбраната Драгомир Заков в предаването „Неделя 150" по БНР.

На България в момента й е необходима политическа стабилност, категоричен бе той.

Според него решението на Народното събрание по темата „Северна Македония" е правилно и отговорно. „Но трябва да се свърши още работа, за да може решението да бъде устойчиво. Прекалената концентрация върху евроатлантическата интеграция на една държава е във вреда за целия регион Западни Балкани, защото има и други държави, които имат интерес от присъединяване. А ние се намираме в момент, в който имаме уникалния шанс да защитим нашия интерес", коментира Заков.

Модернизацията на армията е продължителен процес и трябва да се постави като стратегически приоритет увеличаването на бюджета за модернизация и създаването на фонд за натрупване на средства, за да има по-дългосрочен процес на тяхното планиране. „Не трябва да се дават пари на калпак, а пари срещу проекти, реформи и визия", подчерта военният министър.

Продължаващата война в Украйна създава военни, икономически, продоволствени, инфлационни рискове, заяви още министър Заков. „Но военни рискове спрямо нас не виждам. Определен сценарий би повишил рисковете - например разширяване на бойните действия на юг от Одеса. От войната в Украйна ще получим сериозни уроци. Може би в следващата година ще се наложи преосмисляне на проекта за модернизация на армията", добави военният министър.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.