• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Денков и Мицотакис обсъждат последиците от войната в Украйна

Денков и Мицотакис обсъждат последиците от войната в Украйна

/КРОСС/ Приключи срещата на четири очи между министър-председателя акад. Николай Денков и гръцкия премиер Кириакос Мицотакис в Атина. В момента се провеждат пленарни разговори с участието на министри от двете страни, съобщиха от правителствена пресслужба.

Двете делегации разговарят в двореца "Максим" - официалната резиденция на министър-председателя на Гърция. Те обменят мнения по начините за преодоляване на негативните последици от войната в Украйна за икономиката, енергетиката и сигурността, разглеждат и перспективите за задълбочаване на двустранното сътрудничество.

В състава на българската делегация са също министърът на финансите Асен Василев, министърът на околната среда и водите Юлиан Попов, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейкoв и министърът на енергетиката Румен Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Да видим дали ще бъде направен анализ на посещението на такава представителна правителствена делегация, водена от премиера. Финалът му би трябвало да бъде някакъв документ, споразумение, декларация или нещо подобно. Нищо, освен общи приказки. Поне да бяха хвърлили кофа вода на масовите пожари. Оказа се една екскурзия, платена от българския данъкоплатец. Истинската цел се крие, защото посещението май е било да се помага на Украйна в износа на зърнена продукция през България и Гърция, но не е получено съгласие за съпричастност. Гърците не са такива, които да се набутват сами между шамарите.

24.07.2023 21:35:12

Анонимен

Много интересна щеше да е гръцката позиция по украинската криза. Не се надявам да я научим по обясними причини. Едно е ясно, че последици от войната ще има и няма да е печалба. Ние се напъваме загубите да са по-големи.

24.07.2023 12:34:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.