• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Манчестър Юнайтед докосва финала в Лига Европа

Манчестър Юнайтед докосва финала в Лига Европа

/КРОСС/ Футболистите на Манчестър Юнайтед се доближиха максимално до финала в турнира Лига Европа, след като разгромиха Рома с 6:2 у дома в първи полуфинален мач. На своя стадион "Олд Трафорд" двата тима направиха атрактивен мач с няколко обрата, но в крайна сметка "червените дяволи" показаха, че са по-класният тим към този момент и стигнаха до убедителен успех. Още в 9-та минута Бруно Фернандеш даде преднина на домашните след прецизна комбинация между Пол Погба и Единсон Кавани, но шест минути по-късно "вълците" изравниха чрез Лоренцо Пелегрини от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Погба. Гостите се възползваха от объркването в съперника и поведоха в резултата в 34-та минута, когато Един Джеко се разписа от непосредствена близост след подаване на Пелегрини. След почивката играчите на Юнайтед се развихриха и стигнаха до цели пет гола, като Кавани се разписа на два пъти, Фернандеш реализира дузпа, а резервата Мейсън Грийнууд оформи крайното 6:2 в 86-та минута.

В другия полуфинал от надпреварата Виляреал победи Арсенал с 2:1 у дома. Мануел Тригерос и Раул Албиол вкараха за "жълтата подводница", но Пепе от дузпа запази шансовете на "артилеристите". Испанците вкараха първия гол още в петата минута, когато Мануел Тригерос получи удобно подаване в наказателното поле и с премерен удар по земя даде аванс на домакините. Англичаните реагираха като заиграха по-активно, с повече владеене на топката от съперника, но така и не успяха да застрашат сериозно вратата на Виляреал. Стигна се до 29-ата минута, в която Раул Албиол направи резултата 2:0 за "жълтата подводница" след грешка в защитата на Арсенал. Само пет минути по-късно лондончани имаха претенции за дузпа, но след консултация с ВАР съдията не отсъди наказателен удар. След почивката гостите заиграха още по-активно, но устремът бе спрян в 58-ата минута, след като Дани Себайос настъпи съперников играч в опит да достигне топката, и бе изгонен. В 71-ата все пак Арсенал върна едно попадение и запази интригата за реванша - срещу Сака бе извършено нарушение в наказателното поле, а Пепе не сбърка от точката за изпълние на дузпа - 1:2, резултат при който приключи мача. В 77-ата минута и Виляреал остана с 10 футболисти на терена - Етиен Капу извърши груб фаул срещу Букайо Сака и видя червения картон.
Реваншите са следващата седмица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.