• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Черно море сломи Ботев Враца с дузпа и автогол на Меси, изгониха Христо Янев

Черно море сломи Ботев Враца с дузпа и автогол на Меси, изгониха Христо Янев

/КРОСС/ Черно море победи с 2:1 Ботев Враца в откриващия мач на 23-ия кръг на efbet Лига. Атанас Илиев откри резултата в 41-ата минута от дузпа, а Меси Биатумусока (71) си вкара автогол. Резервата Мирослав Маринов обаче върна интригата в 80-ата минута и "моряците" потрепериха доста в оставащите минути до края. Напрежението се отрази и на наставника на гостите Христо Янев, който бе изгонен малко преди края, след като в рамките на нколко секунди получи два жълти каротна.

Победата качи Черно море на върха с 51 точки, с 3 повече от Лудогорец, който обаче е с два мача по-малко. Ботев Враца пък остава предпоследен с 13 пункта и вече в серия от пет поредни загуби.

Очаквано двубоят започна с по-активна игра на домакините, но в първите 10 минути ще се започни само едно разбъркване в наказателното поле на врачани, които с общи усилия се справиха. В 11-ата минута обаче агресивният Пабло Гарсия изпревари Браян Переа и нахлу в наказателното поле, но стражът на гостите Федерико Бариос изби в корнер. Четири минути по-късно вратарят на Черно море - Иван Дюлгеров закъсня с излизането си при центриране отдясно и това даде възможност на Браян Переа да стреля с глава. Ударът му обаче не се получи за радост на феновете на "моряците".

Нападателят на Черно море - Атанас Илиев опита удар в 22-ата минута с левия крак пред наказателното поле, но не успя да затрудни Федерико Бариос. Пет минути по-късно защитниците на домакините баха надиграни от Бубакар Траоре на десния фланг, който обаче бе спрян в наказателното поле от върналия се да помага Пабло Гарсия и Дюлгеров улови топката.

В 39-ата минута завърналият се в Черно море след 1007 дни - Илиан Илиев, спечели дузпа за своя отбор, след като бе спрян непозволено от Мартин Ачков в наказателното поле. Зад топката застана Атанас Илиев и с безкомпромисен удар откри резултата с осмия си гол от началото на сезона.

Домакините излязоха за второто полувреме с една промяна в състава - мястото на Мишаел Алвес бе заето от Едгар Пашеко. Първата възможност след почивката се откри пред Андреяс Калкан, който обаче стреля право в ръцете на Бариос в 53-ата минута. 11 минути след това капитанът на "моряците" Даниел Димов отклони с глава хубаво центриране на Калкан от корнер, но топката излезе в аут. Натискът на домакините ставаше все по-настойчив и положенията следваха едно след друго. Първо Атанас Илиев пропусна от отлична позиция, а в 68-ата минута Едгар Пашеко изскочи зад защитата и от непоследствена близост не успя да преодолее стража на гостите.

Логично се стигна и до второ попадение във вратата на Ботев Враца в 71-ата минута. Илиан Илиев-младши центрира от свободен удар, а при опита на Стефан Велев да изчисти топката, тя се отби в гърба на Меси Биатумусока и влезе в мрежата - 2:0.

Наставникът на гостите Христо Янев реагира с две нови смени и именно те върнаха надеждите поне за точка. В 80-ата минута Илкер Будинов от десния фланг центрира по земя успоредно на голлинията, където "забравеният" Мирослав Маринов засече на празна врата - 2:1.

След попадението си гостите натиснаха сериозно, но не успяха да стигнат до чисти голови ситуации. Три минути преди края пък треньорът на Ботев Враца - Христо Янев, бе изгонен, след като само в рамките на няколко секунди получи два жълти картона.

В добавеното време Браян Переа шутира в стената от пряк свободен удар, а във финалните секунди домакините пропуснаха да вкарат трети гол чрез Исмаил Иса, чийто удар от малък ъгъл бе спасен от Бариос.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.