• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

България победи Северна Македония в Скопие и завърши на второ място в групата

България победи Северна Македония в Скопие и завърши на второ място в групата

/КРОСС/ България победи Република Северна Македония с 1:0 в Скопие и постигна второ поредна победа при новия селекционер Младен Кърстаич. С успеха и трите точки българският тим изпревари домакините и завърши на второ място в групата след Грузия. Победата ще ни прати и в четвърта урна при тегленето на жребия за квалификациите за Евро 2024.

Победния гол в много нервния мач вкара капитанът ни Кирил Десподов в началото на второто полувреме. Българският отбор игра близо 80 минути под дъжда в Скопие с човек повече на терена заради червен картон на Тодор Тодорски още в 14-ата минута.

Селекционерът на България Младен Кърстаич направи три промени в състава в сравнение с успеха над Гибралтар преди три дни. В защита Пламен ГЪлъбов и Виктор Попов смениха Петко Христов и Иван Турицов, а в халфовата линия Янис Карабельов започна вместо Филип Кръстев.

Още преди началото на мача се усети напрежение по трибуните, като македонските фенове бурно освиркваха изпълнението на българския химн.

В 14-ата минута Тодор Тодорски от състава на домакините бе изгонен с директен червен картон, след като влезе с бутоните в лявото коляно на Марин Петков.
Мачът се изнерви.

В 24-ата минута Енис Барди увлече няколко български защитници и подаде на Малин Ристовски, който нанесе гежък удар извън наказателното поле, но българският вратар Даниел Наумов успя да избие в корнер.

В 27-ата минута Ради Кирилов се освободи много добре от защитата и успя да продължи към капитана ни Кирил Десподов, който не очакваше топката и си поведе твърде силно, като тя отиде право в ръцете на вратаря на домакините Столе Димитриевски.

В 42-рата минута при изпълнение на корнер пред вратата на Наумов Бейтулай бе оставен да играе с глава, като той насочи топката опасно, но тя мина покрай дясния стълб.

На почивката Младен Кърстаич пусна в игра като резерви Филип Кръстев и Никола Илиев на местата на Илиян Стефанов и Янис Карабельов.

България откри резултата в 50-ата минута. Тогава Ради Кирилов подаде на Кирил Десподов, който овладя топката на гърди и стреля остро между краката на вратаря Димитриевски.

В 58-ата минута Десподов центрира от корнер на задна греда, където Антон Недялков с глава насочи топката в обратния ъгъл, но тя бе избита от Бейтулай пред голлинията.

В 62-рата минута домакините бяха много близо до изравняване, като Алиоски стреля от въздуха, а Валентин Антов успя с глава да избие топката пред голлинията. В следващата атака Пламен Гълъбов изби в корнер от опасно положение.

В 71-вата минута Виктор Попов влезе на скорост в наказателното поле на домакините, но диагоналният му изстрел бе много неточен.

В края на мача едва не се стигна до масов бой, като Ради Кирилов бе провокиран от домакините и се стигна до меле между футболистите.

В добавеното време Марин Петков изчисти топката пред голлинията ни, а дебют за България направи и Иван Йорданов, който замени Десподов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Обидното освиркване на българския химн не може да се квалифицира и в рамките на гражданска култура. Дори държава с племенна обществена организация не биха поругали химн на друга държава. Нека види ЕС за каква държава се застъпва да стане неин член.

27.09.2022 18:17:20

Анонимен

Разбира се, поздравления за отбора и за голмайстора Десподов! Освен това, видяхме истинското лице не на нормални футболни запалянковци а на истински еничари, плюли по идеалите на собствените си деди и прадеди, както и на най-близките си съседи /много от тях, буквално, кръвни роднини/. И с тези хора ще живеем заедно в Европейския съюз!

27.09.2022 17:40:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.