• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Мирчев: Скандалът с терориста и Nexo бяха дирижирани, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в ДБ

Мирчев: Скандалът с терориста и Nexo бяха дирижирани, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в ДБ

/КРОСС/  Скандалът с терориста и Албена Симеонова и Nexo бяха доста дирижирано направени и подготвени, за да е сигурно, че третият мандат няма да е в „Демократична България”. Това каза депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Той заяви, че в момента, в който ДБ е представила ясен план и е дала заявка, че в никакъв случай няма да направи компромис с конституционната реформа на прокуратурата, депутати са поискали закрито заседание на парламента, на което да бъдат изслушани шефът на ДАНС и вътрешният министър. „Депутатите се смяха със сълзи на това, което чуха за този терорист. Това е достатъчно, за да стане ясно защо в последния момент се вадят случаи и се прави ДБ да бъде очернена“, подчерта той.

По думите му има критична маса от хора, които очевидно не искат реформа на прокуратурата. „Дали конкретно главният прокурор е замесен - най-добре знае самият той”, допълни Мирчев.

Според него на БСП ще им е доста трудно да съставят правителство, защото от партията не са предложили план. „ДБ излезе и представи много ясен план, обвързахме го и времево. Ние не видяхме никакви стъпки от БСП в тази посока. Дали отиваме на избори ще покаже следващата седмица. Едно съм сигурен - много по-малко вероятно е да се състави управление с мандата на БСП, отколкото, ако беше даден на „Демократична България”, категоричен е той.

С уговорката, че трябва да се прави ясна разлика между преговори и разговори, Мирчев посочи, че на този етап за преговори с БСП не може и да става дума. „Разговори и в момента водим с всички политически сили, ако бъдем поканени. Прекалено много неща ни отдалечават вече с БСП. И не става дума само за войната в Украйна, но и за отношението към бюджетния дефицит”, каза още депутатът.

Относно Nexo, той обясни: „Ние в Nexo имаме учредители и членове на „Да, България”. Конкретни имена не мога да кажа и брой също. Става дума за дарения на физически лица, които са съгласно българския закон и са подали декларация за произход на средствата”, уточни представителят на ДБ.

Мирчев заяви, че при всяка една кампания се обръщат към технологичния сектор в България за помощ. „Не сме се срещали с представители на Nexo и не ми е известно да е имало такава среща”, поясни депутатът.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.