• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ива Митева след като Дончева я сравни с "болонка": Болонката може да има доста силен характер

Ива Митева след като Дончева я сравни с "болонка": Болонката може да има доста силен характер

/КРОСС/ Болонката може да бъде приятел, но може да има и доста силен характер, не се знае какъв характер ще проявя. Това коментира председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева пред журналисти в Народното събрание.

Думите й са по повод изказване на Татяна Дончева от "Изправи се, БГ. Ние идваме!", че Ива Митева се държи като болонка. Председателстващият парламентарното заседание Кристиан Вигенин направи забележка за Дончева за езика, който използва.

Коментарът на Дончева бе свързан с действията на председателя на НС Ива Митева, която не е подписала решението за гласуването на кабинета с премиер Пламен Николов, предложен от ИТН, написано от самата нея. Днес парламентарната група на ИТН отказа да участва в дебата и гласуването и напусна залата. "Не се дръжте като болонка на нечий сценарист", обърна се Дончева към Митева след като депутатите от ИТН излязоха.

Тя заяви, че след като колегата й Пламен Николов е оттеглил съгласието си да бъде номиниран за премиер, значи има достойнство. "Нека да не мачкаме достойнството на хората", призова Митева.

"При положение, че ГЕРБ два дена обясняват, че са инициатори на това решение, че те са казали, че трябва да има такова решение и че благодарение на това ще има това решение, изведнъж днес те казаха, че няма да подпишат такова решение", каза още Ива Митева и разкри, че е смачкала проекта на решението.
"Това показва за пореден път, че ние вчера водим едни разговори, разбираме се за нещо и впоследствие всеки се опитва да си води своята игра. Съжалявам, но аз също няма да участвам в тази игра", категорична беше Ива Митева.

По думите й, вчера президентските съветници са казали, че е необходим правнообвързващ акт.

Митева коментира още, че отношенията на депутатите един към друг и вече й тежат. "Не знам вече на кого и аз да вярвам. Виждате, че всеки ден някой агресира някой друг", призна Митева.

Тя отговори на въпрос и накъде отива 46-ия парламент. "Не мога да ви кажа и аз не зная. След вчерашния и днешния Председателски съвет, казах, че ми се иска в единението да е силата и всички да сме единни, ама някак си не се получава", допълни председателят на парламента.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

предисловие

До физически сблъсък за малко не се е стигнало в парламента по време на председателски съвет, споделиха депутати. В главната роля са били Тошко Йорданов и Татяна Дончева, които се скарали заради проекта на решение за оттеглянето на кандидат-премиера на ИТН Пламен Николов. От партията на Слави Трифонов са отказали да подпишат проекта като вносители и започнал правен спор. Напрежението ескалирало и най-гласовита била именно Татяна Дончева. Вбесен, лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов скочил срещу нея с думите: “Сядай си веднага на дебелия задник”! Дончева не се оставила и тръгнала към него с крясъци, че е ”смешник” . Бързата намеса на БСП и ГЕРБ е спряла сблъсъка. Председателката Ива Митева обаче изпаднала в ИСТЕРИЯ от скандала и СКЪСАЛА проекта за решение, написан от самата нея предишния ден. По този повод Татяна Дончева от "Изправи се, БГ. Ние идваме!" каза, че Ива Митева се държи като болонка. Председателстващият парламентарното заседание Кристиан Вигенин направи забележка за Дончева за езика, който използва.

12.08.2021 23:11:02

Димитър Симеонов, безпартиен

Явно Татяна Дончева е трън в очите на новата коалиция между ИТН и ГЕРБ, за която БИВОЛЪ отдавна предупреди. Атаката срещу нея започна още сутринта простака Тошко Хаджиафрикански, казвайки й да си седне на дебелия задник. После тая пуделка Ива Фъфлещата, председателка на НС, чиито мъж е в Брюксел пълномощен министър по правосъдие изпратен от Дани Ръбъла продължи за да се опитва да е интересна за сметка на адвокатка от МУТРИ ВЪН. Обади се и бившата от ИТН и настояща герберастка лайнометка Кирова, която от парламентарната трибуна заяви, че политичката Дончева е най-грозната водеща парламентарни заседания. Изобщо тия мутри и мутреси, възпитани от Башмутрагеньото и Чалгаря нямат спиране и трябва час по-скоро да бъдат изметени от участие в българската политика. Сиктир МАРШ!!!

12.08.2021 17:37:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.