• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Митрофанова: САЩ и Великобритания командват България

Митрофанова: САЩ и Великобритания командват България

/КРОСС/ Посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова окачестви като „безпрецедентен и абсолютно неприятелски ход" решението на българското правителство да експулсира 70 служители на руското посолство, предаде ТАСС.

В изявление за телевизия „Россия-24" тя каза, че САЩ и Великобритания командват България и те са отговорни за изгонването. Попитана кои сили стоят за решението на правителството в София, Митрофанова отговори:

„Абсолютно сигурно американците. В случая няма какво да се говори. Тук англичаните и американците изцяло командват тази страна, за съжаление". Тя отбеляза, че народът на България „помни историята и се грижи за паметниците".

Митрофанова каза още, че посолството на Русия в София ще организира набирането на нови служители на мястото на изгонените, като уточни, че ще бъдат назначени 23 дипломати и 25 технически сътрудници.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Правителството падна защото се оля да служи на чужди интереси, срещу интересите на страната. По тази причина ще падне още веднъж и предсрочни избори, на които ще се видят какво представляват.

01.07.2022 09:46:47

Анонимен

Свате може би защото те командват падна правителството на България….а?

30.06.2022 21:36:16

Анонимен

НОТАТА ЗА РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ Е НИЩОЖНА! АКО ВЕДНАГА НЕ СЕ ОТТЕГЛИ, ЗНАЧИ СМЕ ДЪРЖАВА С ОГРАНИЧЕН СУВЕРЕНИТЕТ Решението за експулсиране на руски дипломати е нищожно и юридически, и административно. Взето е без решение на Министерския съвет, външният министър не е уведомен, а заместникът му е действал в отсъствието на Генчовска, без да има право да подписва нотата, при това зам.-министърът е връчил нотата на руския посланик без санкцията на прекия си принципал, само по устно нареждане от премиера. От политическа гледна точка това решение също е нищожно, защото не е съгласувано с коалиционните партньори, като изключим ДБ, които вероятно го одобряват постфактум. Затова задавам логичен (в юридическо и морално отношение) въпрос, на който трябва да отговорят всички парламентарни сили: не трябва ли дипломатическата нота незабавно да се оттегли? В противен случай наблюдаваме безпринципен парадокс: почти всички в Народното събрание осъждат неправомерните и еднолични действия на премиера по казуса с руските дипломати, но никой не предлага поправяне на грешката, която е консумирана злоупотреба с власт от самия премиер. След като има доказано престъпно деяние, не е достатъчно само да се санкционира извършителя на престъплението, като му се откаже нов премиерски мандат. За нищожни трябва да се обявят както самото деяние, така и последиците от него. Решението е просто – по предложение на външния министър в оставка още днес кабинетът може да вземе подобно решение с гласуване от министрите. След което външният министър кани в МВнР руския посланик и му връчва нова нота, с която се оттегля старата. Просто и ясно. Но изглежда простите неща са най-сложни в държави с ограничен суверенитет. Велизар Енче

30.06.2022 13:35:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.