• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Xiaomi представя MIUI 13 за глобални устройства, като усъвършенства цялостното изживяване и подобрява ефективността

Xiaomi представя MIUI 13 за глобални устройства, като усъвършенства цялостното изживяване и подобрява ефективността

/КРОСС/ Пекин, Китай, 26 януари 2022 г. – Днес Xiaomi представи своята операционна система от следващо поколение, MIUI 13, на международните пазари по време на глобалното представяне  на серията Redmi Note 11. Към четвъртото тримесечие на 2021 г. активните месечни потребители на MIUI надхвърлиха 500 милиона. Тази операционна система от последно поколение предлага цялостно надграждане с фокус върху подобряването на основното изживяване – включително по-бързо съхранение, по-висока ефективност на фоновия процес, по-интелигентни процеси и по-дълъг живот на батерията – заедно с полезни функции като Странична лента (Sidebar) и уиджети  (widgets).

Издигане на основното изживяването до ново ниво

MIUI 13 въвежда Liquid Storage, нов метод за системно ниво за управление на начина, по който файловете се съхраняват в устройства. На традиционните устройства, при които постоянно презаписваме данните, с течение на времето паметта им се фрагментира. Само след 36 месеца това забавя скоростта на разчитане и запис с цели 50%*. Това също повлиява колко бързо можете да осъществявате достъп до приложенията и колко бързо те могат да осигурят достъп до необходимите ресурси, забавяйки всичко останало. Liquid Storage на MIUI 13 намалява фрагментацията и активно управлява съхранените данни, подобрявайки ефективността на дефрегментация с до 60%**. В дългосрочен план скоростите на разчитане и запис на някои други Android OS намаляват с до 50% след 36 месеца, докато MIUI 13 запазва до 95%**, предоставяйки на потребителите „ново“ изживяване за повече време и удължавайки живота на устройството.

За допълнително повишаване на производителността, атомизираната памет (Аtomized Мemory) на MIUI 13, ултра фин метод за управление на паметта, извежда ефективността на RAM на ново ниво. Тази функция анализира как приложенията използват паметта и разделя процесите на използване на RAM в едно приложение на важни и маловажни задачи. След това затваря всички маловажни задачи, позволявайки на приложенията да използват памет само за това, което е важно за вас в момента, което ви дава възможност да стартирате повече приложения, без да жертвате производителността.

MIUI 13 идва също с фокусирани алгоритми, които динамично разпределят системните ресурси въз основа на сценарии на използване, което прави MIUI по-плавен и готов за реакция. Без фокусираните алгоритми процесорите на смартфоните разпределят ресурсите във всичките ви приложения относително еднакво. Фокусираните алгоритми (Focused Algorithms) дава приоритет на активното приложение над всички останали, позволявайки на централния процесор CPU да се съсредоточи върху важни задачи, като ви дава по-бързи скорости и по-висока производителност, където и когато имате нужда.

Smart Balance е още едно мощно надграждане на изживяването в MIUI 13. Той е проектиран да намира автоматично баланса между производителност и консумация на енергия, така че да получите необходимата мощност и скорост. Със Smart Balance общият живот на батерията може да бъде удължен с до 10% в MIUI 13***.

Изцяло нови функции за подобряване на ефективността и персонализиране на изживяването

В допълнение към основните подобрения на изживяването, MIUI 13 въвежда и впечатляващи нови функции, които ви позволяват да адаптирате и персонализирате вашето изживяване.

С изцяло новите уиджети**** потребителите могат да персонализират своите смартфони с удобни модули и известия в App Vault или на началния екран. Те позволяват да сте в крак с неща като известия, списъци със задачи, време и други. MIUI 13 поддържа уиджети  с различни параметри. С наличните опции 2×1, 2×2, 2×3, 4×2 и 4×4 потребителите могат да събират по-важна информация в един уиджет и да ги поставят уиджети на места, на които до момента не е било възможно.

Страничната лента е друг инструмент за ефективност в MIUI 13, който ви позволява да имате достъп до всичките си любими приложения в плаващи прозорци само с едно плъзгане - без да напускате текущото си приложение. Това е особено подходящо за моментите, в които се изпълняват няколко задачи едновременно, изтеглят се няколко приложения наведнъж или бързо се преминава от една програма в друга. Потребителите могат също да персонализират функцията с до 10 приложения в страничната лента.

Наличност

Следните модели ще получат MIUI 13 през Q1 2022*****, като графикът за наличността при други устройства поетапно ще бъде публикуван на уебсайта на MIUI. Графикът на актуализция може да варира в зависимост от региона.

Mi 11 Ultra

Mi 11

Mi 11i

Mi 11 Lite 5G

Mi 11 Lite

Xiaomi 11T Pro

Xiaomi 11T

Xiaomi 11 Lite 5G NE

Redmi Note 11 Pro 5G

Redmi Note 11 Pro

Redmi Note 11S

Redmi Note 11

Redmi Note 10 Pro

Redmi Note 10

Redmi Note 10 JE

Redmi Note 8 (2021)

Redmi 10

Xiaomi Pad 5

* Резултати в симулиран стрес тест.

**Тестван на Xiaomi 11 във вътрешните лаборатории на Xiaomi. Действителните резултати може да варират в зависимост от устройството.

***Данните са тествани във вътрешните лаборатории на Xiaomi на Xiaomi 11 в балансиран режим и са сравнени с предишни версии.

 **** Наличността на функциите може да варира в зависимост от пазара. Лансирането може да бъде забавено.

*****Специфичните за Индия SKU не са включени в този списък. За информация относно тези продукти, моля проверете официалните канали на Xiaomi Индия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.