• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Спортното министерство награди най-добрите спортисти от 2023 г.

Спортното министерство награди най-добрите спортисти от 2023 г.

/КРОСС/ Министерството на младежта и спорта отличи най-добрите спортисти на България за изминалата година на церемонията "Спортната слава на България 2023".

Премиерът Николай Денков беше сред официалните гости на събитието, както и министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, председателят на комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание Небие Кабак, много народни представители, президенти на спортни федерации, олимпийски, световни и европейски шампиони и други.

По време на събитието бяха отличени спортистите, завоювали медали на Световни и Европейски първенства в олимпийски и паралимпийски дисциплини и категории. По този критерий всеки един атлет, донесъл на България златен, сребърен или бронзов медал е премиран от Българския спортен тотализатор. За целта са осигурени средства в размер на 110 000 лева.

"Не знам да опиша колко съм развълнувам, че пред мен има толкова много шампиони. Благодаря на всички вас за лишенията, за усилията, които полагате. Благодаря и на вашите треньори, които стоят зад гърба ви. Тази година е много специална, след 5-6 месеца са олимпийските игри в Париж. Аз съм сигурен, че вашите конкуренти ще треперят, когато се изправите срещу тях. Министерството и държавате ще бъдат зад Вас и затова трябва да се чувствате подкрепени. Ако имате нужда от нещо, ние сме насреща. желая успех през новата година, здраве и сила, напред и нагоре", заяви министър Илиев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.