• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Невена Петрова: „Ел Би Булгарикум“ никога не са саботирали доставките на българско мляко

Невена Петрова: „Ел Би Булгарикум“ никога не са саботирали доставките на българско мляко

/КРОСС/ Срещу мен и бившия изпълнителния директор тече една репутационна война от месец, откакто ни уволниха от Държавната консолидационна компания. Това каза Невена Петрова - бивш председател на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум", в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

В отговор на участието на икономическия министър Никола Стоянов в предаването миналата седмица, Петрова заяви, че предишното ръководство на дружеството никога не е прекратявало покупките на мляко от български доставчици.

„Документи от дружеството могат да го покажат. Имам списък на български доставчици от северозапада, от които не е имало прекъсване на покупки. Става въпрос за 10 местни производители, малки фермери, които доставят мляко ежедневно и „Ел Би" събира млякото със собствен транспорт", обясни тя.

Петрова бе категорична, че никога не са саботирали доставките на българско мляко, а през януари т.г. са добавили три нови доставчика, с които и новото ръководство работи в момента.

Тя обясни, че в последния ден на мандата на старото ръководство е направено авансово плащане към една от фирмите вносители на мляко и въпреки твърденията на министъра, че „и до момента нито капка не е доставена", има документи за доставени цистерни на 1.20 лв., която е най-ниската цена в дружеството.

„Тоест те продължават да работят на цените, договорени от бившия изпълнителен директор и същевременно казват, че ние сме действали неправомерно", посочи тя.

Според Петрова прокурорската проверка в „Ел Би" се дължи на това, че тя и бившият изпълнителен директор Николай Маринов са обвинени в неправомерни действия от други хора в контролния орган на дружеството.

„Кое е престъплението - че сме доставили допълнително количество мляко на възможно най-ниски цени, на база на което намалихме цените с 30%? То не само се запазва от сегашното ръководство, а и се намалява още", подчерта Петрова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.