• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

С "Хелмут Ланг" в такси и ранчо от "Ралф Лорън" започна Седмицата на модата в Ню Йорк

С "Хелмут Ланг" в такси и ранчо от "Ралф Лорън" започна Седмицата на модата в Ню Йорк

/КРОСС/ Жълти таксита и градски пейзаж за шоуто на "Хелмут Ланг", дървени веранди и атмосферата на ранчо при "Ралф Лорън" - Седмицата на модата в Ню Йорк започна в петък вечерта под знака на многообразието, съобщи АФП.

С по поне дузина дефилета дневно до сряда, американският мегаполис дава начало на сезон пролет-лято 2024 г. на модните седмици преди Лондон, Милано и Париж.

Официалната програма представя множество млади таланти и нововъзникнали брандове, утвърдени имена и "тежката артилерия" - "Ралф Лорън", "Майкъл Корс", "3.1 Phillip Lim", "Алтузара", Габриела Хърст, Каролина Ерера, Тори Бърч.

Тази рецепта позволява на Ню Йорк да остане крайъгълен камък в света на модата според генералния директор на Съвета на американските модни дизайнери Стивън Колб.

Във влажната, буреносна горещина в Ню Йорк почитатели на модата се събраха в сграда от стъкло в Долен Ийст сайд в Манхатън за шоуто на "Хелмут Ланг". Брандът бе във фокуса на Седмицата на модата в Ню Йорк през последното десетилетие на миналия век и в първото от новото хилядолетие благодарение на минималистичната естетика и иновациите на основателя си, австрийския дизайнер Хелмут Ланг, който се оттегли през 2005 г. Днес "Хелмут Ланг" е част от японския моден гигант "Fast Retailing". Новата колекция е дело на един от младите таланти на нюйоркската модна сцена, 32-годишния дизайнер от виетнамски произход Питър До, който развива наследството на основателя на марката. Черните сака и панталони са комфортни, пресечени от флуоресциращи розови ленти по крачолите, коланите и раменете.

При "Ралф Лорън", символ на американската конфекция, атмосферата е далеч по-интимна на фона на декор с хамбар, препратка към ранчото на дизайнера в Колорадо. Денимът, който е запазена марка за Ралф Лорън, през новия сезон е преоткрит в "романтични вечерни тоалети", украсени с перли и бродерии с пера. Дългите поли са гарнирани с флорални мотиви. С тоалетите в ярки цветове, елегантни и изискани, роденият в Бронкс дизайнер иска да почете "жената, която е вечна и модерна, дръзка и романтична, изтънчена и изпълнена с енергия", както бе представена колекцията в брошурата. По подиума мина моделът Кристи Търлингтън под погледите на актрисите Робин Райт и Аманда Сейфрид.

Този сезон Седмицата на модата преминава на фона на стачките на сценаристите и на актьорите в Холивуд, които сведоха до минимум червените килими на премиерите, а това са и пропуснати възможности за модните къщи за популяризират моделите си чрез известните актриси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.