• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Olympian Model 01 - ретроклас в света на електромобилите

Olympian Model 01 - ретроклас в света на електромобилите

/КРОСС/ Когато повечето хора мислят за електрически автомобили, вероятно си представят футуристично изглеждащи неща с табла, пълни с бутони и екрани. Olympian Model 01 има много различен подход, с класически дизайн и минималистичен интериор. Произведен от базираната в Ню Йорк Olympian Motors, Model 01 е електрически седан с четири врати, за четирима пътници и задвижване на задните колела, с каросерия от военен клас въглеродни влакна и титан, поставена на Super Board "скейтборд шаси", направено от китайската компания за електрическа мобилност U Power Tech.

Моторът на автомобила с мощност 310 к.с. (228 кВт) осигурява 414 Нм въртящ момент, ускорявайки автомобила от 0 до 100 км/ч за заявените 5,7 секунди. Съобщава се, че има максимална скорост 257 км/ч. Ако приемем, че Model 01 не се кара в тези върхови стойности, едно зареждане на неговата 400В/82-квтч литиево-йонна батерия трябва да стигне за пробег от приблизително 491 км.

Интериорът на Model 01 определено не е претрупан. Olympian Motors пренася цялото усещане за класически автомобил вътре, но кабината на автомобила включва съвременни „устойчиви и отговорно произведени" материали като екзотична дървесина, стомана, кашмир и коприна. Това, което обаче го няма са многото бутони, превключватели или екрани.

Olympian заявява, че 80% от тях са заменени с комбинация от HUD дисплей на предното стъкло и система за гласови команди, последната от които се използва за управление на информационно-развлекателната система, отопление/климатик, регулиране на седалките, осветление и други функции.

Функциите за безопасност включват до девет въздушни възглавници заедно с ламинирани стъкла във всички прозорци и покрива. Olympian Model 01 се предлага в над 50 цветови комбинации.

Olympian Motors вече приема възстановими депозити от $500 от потенциални купувачи в САЩ, Канада и Китай за първоначално издание на Founders на Model 01, чиято обща цена ще бъде $80 000. Казват, че първите доставки на Founders Edition трябва да последват през май. Компанията подготвя и по-футуристично изглеждащо ограничено издание на EV, наречено Model 84.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.