• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Театралната комедия „Премахни от приятели“ с премиера на 30 юни в София

Театралната комедия „Премахни от приятели“ с премиера на 30 юни в София

/КРОСС/ Театралната комедия от Стивън Мофат „Премахни от приятели" ще е с премиера на 30 юни в „Theatro отсам канала" в София. Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев.

„Премахни от приятели" е най-новият хит в лондонския „Уест Енд" и хвърля забавен и сатиричен поглед върху катастрофалния стремеж на хората от средната класа в Англия винаги да изглеждат мили, любезни и възпитани. Авторът е Стивън Мофат - награждаван писател, който стои зад легендарните британски сериали „Шерлок" (Sherlock) и „Доктор Кой".

Именно проблемът с прекалено добрите маниери стои в основата на сюжета. Британското възпитание запознава Питър (Владимир Зомбори) и Деби Линдел (Анелия Луцинова) с екстравагантната и похотлива вдовица Елза Жан Краковски (Мария Сапунджиева). Тяхното „приятелство" започва на палубата на круизен кораб и продължава в социалните мрежи.

Отношенията им са като по вода (от разстояние), докато един ден Елза не се самопоканва в дома им за седмица. Твърде късно, твърде необратимо, двамата научават страшна истина за нея. Предстои им едно гостуване, което ще ги качи на влакчето на ужасите.

Но как да откажат и да защитят всичко, което обичат, от тази опасност, без да изглеждат леко невъзпитани...

Сценарият на комедията е вдъхновен от истинска история, която реалният Питър (върху чийто образ е изграден главният герой) разказва на Стивън Мофат. Той и съпругата му отишли на почивка, там се запознали с един човек, разменили си имейли, а след това той заплашително поискал да се нанесе при тях. В последствие разбрали и неща за него, които предпочитали да не знаят.

„Когато моят приятел ми разказа всичко това, то просто звучеше като пиеса. Попитах го дали мога да взема тази история и да я пренапиша така, че да върви още по-катастрофално, отколкото в реалния живот?", разказва Мофат. Отговорът бил „да" при две условия - Питър да присъства на премиерата и авторът да не сменя името му в сценария.

След София, представления ще има и в други градове в страната - Пловдив - 25 юли, Варна - 17 август и Бургас - 10 септември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.